A meleg környezet a különböző baktériumok kedvelt tartózkodási- és szaporodási
helye. Én nem innék belőle. Egy kivétellel: ha felforralom.
Előnye: nem a hideg vizet kell forráspontig melegíteni, hanem már melegről
indul, azaz kevesebb energia kell hozzá.
De nem biztos, hogy ez takarékosság, hiszen a bojler a hiányzó melegvizet
(hideggel) pótolni fogja és újra melegíti. ?
|
> Boyler ivoviz
> VÁLASZ
> Feladó: tomwolfready_moc.liamelgoog
>
> Sziasztok tippelők, régen úgy mondták, a boylerből jövő meleg (forró)
víz nem alkalmas fogyasztásra. Tudtok olyan dologról, ami miatt manapság
ne lenne ajánlott a melegvíz fogyasztása? Pl. forró leves készítése, azonnal
oldódó kávé, stb... Legyen a példa az én átlagos Hajdu elektromos boylerom.
-----------8<----------------8<-----------
szia, én nem fogyasztanám, max. végszükség esetén. a víztárolós bojler
fűtőterében kiváló vízkőrétegben meg tudnak telepedni bizonyos bacik, minél
öregebb a bojler, annál inkább. az átfolyós talán kevésbé rizikós, de egy
vízforraló még jobb :-)
üdv.
Ákos
|