Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 2181
Copyright (C) HIX
2006-12-03
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 RE: puding (mind)  18 sor     (cikkei)
2 karacsonyi aprosuti (mind)  29 sor     (cikkei)
3 re: re: barna martas (mind)  1 sor     (cikkei)
4 re: RE: yam (mind)  16 sor     (cikkei)
5 re: rere: Amerikai Halaadasi vacsora 3. (mind)  37 sor     (cikkei)
6 Christmas pud (mind)  14 sor     (cikkei)

+ - RE: puding (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello,

> Felado : 
> Temakor: rere: Angol Christmas pudding ( 5 sor )
> Altalaban hanyadikra sikerul megcsinalni egy kezdonek? Ezen a hetvegen
> mar kezdhetem gyakorlast?:)
> Eva

Nyugodtan elkezdheted. Ez egy nagyon egyszeru recept. Ossze kell keverni 
az
egeszet, aztan gozolni kell. Csak arra kell vigyazni, hogy gozolodjon es 
ne
suljon. Nem jo, ha a pudingos edeny alja leer a masik edeny aljara, mert 
ott
sulni fog. En egy acel, felgomb alaku keverotalat rakok egy fazekra, pont
raillik.

Norbi
+ - karacsonyi aprosuti (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szervusztok!

Megprobalok irni nektek. Eddig valahogy nem ment el a levelem.
NEm hiszem, hogy az angol puddingot elkeszitenem. Tul maceras. Azon,
hogy faggyu van benne, nem csodalkozom. Hany olyan receptunk van,
amihez kifejezetten disznozsirt(!!) ajanlanak. Azt hallottam, hogy az
tisztitott faggyu, es mar hetekkel elobb golyobisokat gyurnak belole,
hideg helyen pihentetik, es idonkent levakarjak a kulso reteget, amig
megnem tisztul a faggyu.

Tegnap osszeallitottam egy eltarthato (?)aprosutit.
Cookie, persze, mert az konnyen megy. Raadasul vettem egy
cookie-adagolo kanalat Kanadaban (olyan, mint a fagyis, csak kisebb az
urtartalma), es ki kellett probalnom. :-)
Habosra kevertem 25 dkg vajat, beleszortam fel csesze barna- es fel
csesze normal kristalycukrot. Keveres kozben egyenkent hozzadtam ket
egesz tojast, 1 dl tejet, mokkaskanal tort fahejat, mokkaskanal tort
szegfuszeget, mokkaskanal citrom es narancshejat. Tettem hozza fel
teaskanal vaniliakivonatot, es negyed teaskanal mandulakivonatot.
2,5 csesze lisztet osszeszitaltam negyed teaskanal szodabikarbonaval,
es fel teaskanal sutoporral. Fokozatosan belekevertem a masszaba. A
vegen beledolgoztam 2 csesze durvara vagott diot, es fel csesze
szaritott pirosafonyat (cranberries). 190 fokon sutottem. Az egyik
tepsivel 12 percig, a masik tepsivel 15 percig, a harmadikkal 17
percig. Igy mindenkinek van kedvere valo szinu sutike. Nekem legjobban
a 15 percig sutott izlik.
Most aztan kivancsi vagyok, elmegy-e ez a level.
Udv mindenkinek!
Maria anyoka
+ - re: re: barna martas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Zita! Hat mar hogyne lenne igeny a becopyzasra. Koszi elore is. Izabella
+ - re: RE: yam (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszi Norbi!

Itt is van nalunk ez az edes burgonya, amit most zoldelltetek, csiraztatok)
es amikor megsutjuk, egy kicsit hasonlit a sulttokhoz az ize. Mi sem
fogyasztjuk a csaladban, csak egyszer probaltam ki, nem nagy volt a sikere.
Izabella
Es akkor a csicsoka krumpli az milyen? Biztos volt mar rola szo itt a HIX
konyhan is. Izabella


>Nem, ez nem a csicsoka. Az edesburgonya egy amerikai noveny. Egyszer ettem
>ilyet Halaadas napjan, nekem nem jott be. Furcsa volt, hogy olyan edes
>es
>sult hus melle eszik.

>Norbi
+ - re: rere: Amerikai Halaadasi vacsora 3. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszi Evam! Akkor az edes krumpli, amit en csiraztatok a poharban megsem 
az
amerikai edes krumpli (pedig itt patata americana-nak hivjak) mert ennek 
a
husa feher. Talaltam itt rola fenykepet, bemasolom a linkjet:

http://www.turismopadova.it/Itinerari/Saporidautunno/de/patataamericana.JPG/thu
mb?width=100&crop=1&quality=100

A csicsokarol pedig ezt talaltam magyar linken:

http://images.google.it/imgres?imgurl=http://www.mcd.hu/home%2520images/csicsok
a1.jpg&imgrefurl=http://www.mcd.hu/hirek/2005/49_week/0861.htm&h=260&w=186&sz=1
7
&hl=it&start=15&tbnid=4XNkslrXA9jf7M:&tbnh=112&tbnw=80&prev=/images%3Fq%3Dcsics
o
ka%26svnum%3D100%26hl%3Dit%26lr%3Dlang_en%7Clang_it%7Clang_hu%26sa%3DG

Hu de hosszu, remelem, hogy ertheto. De kepeken egyformanak latom a ket
novenyt.

Maris felfedesztem a meleg vizet, meg a fottkrumplit, hogy stilusos
legyek:))))))))))))))))))))))

Udv. Izabella

(Apropo, elobb veletlenul ment el a level befejezes nelkul, majd ha sikerul
kitorlom.)

>Izabellam,
>ez nem a csicsoka krumpli ,szerintem.
>Kicsit hosszukas,de vastag, a vege elvekonyodik, csucsban vegzodik,a
>belseje narancssarga,mint a sutotoke. Az a'llaga is olyan inkabb, mint
>a
>sutotoke,
>es nem mint a krumplie.
>Eva
+ - Christmas pud (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Juli,
Altalaban hanyadikra sikerul megcsinalni egy kezdonek? Ezen a hetvegen
mar kezdhetem gyakorlast?:)
Koszi egyebkent a receptet,
Eva

En meg soha nem csinaltam, nem szeretem, es nagyon jokat lehet kapni keszen,
mar akinek kell - pl. a ferjemnek :-))

De aki csinalja, az honapokkal elott all neki, es en is ugy szoktam venni
hogy a Harrods januari kiarusitasaban veszem es az elall tobb mint egy 
evig.

Juli

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS