From: Beata Scholtz --UNMCVM(BSCHOLTZ)
Mi valodi magyar turot szoktunk enni; a titka: be kell csempeszni egy pohar kef
irt otthonrol. Az amerikai tejet jo alaposan fel kell forralni, utana szobahome
rsekleture huteni es beoltani a kefirrel. 1 gallonra kabe 1 dl kefirt kell szam
olni. Delutan ottol masnap reggelig szepen megalszik. Egy reszet megtartjuk, ho
gy a kovetkezo adagot azzal oltsuk be, a tobbit tejgyari muszoval elve "kihevit
juk", azaz lassu tuzon melegitjuk, egeszen addig amig a turo szepen kicsapodik
benne, nem kell forralni. Ezutan mar csak szurni kell, es kesz a finom, friss
turo. Az amerikai tej magatol nem alszik meg, csak megnyulosodik, tehat az elso
adag turohoz ezert kellett az otthoni kefir. Az oltoanyag amugy egy honapig sim
an elall a hutoben. Ja, egy gallon tejbol kabe 50-60 deka turo lesz.
Udv, Scholtz Beata, Omaha.
|