> =======================================================
> Felado : Riesz Ferenc
> E-mail :
> Temakor: Kaposzta es zaptojas ( 11 sor )
> Idopont: Wed Jul 5 06:49:26 EDT 1995 OTTHON #405
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Koszonom a kaposztas kerdesemre adott valaszokat.
> R (az Eso"szervezettol) valasza kisse sziven utott. "Amennyire tudom,
> a kaposzta-szag ugy jelentkezik, hogy 8 percnel tovabb
> fozik (ez az egesz kaposzta-csaladra all, pl. broccoli). A szag kemiai
> neve kenhidrogen..." Ezek szerint a kaposzta kedveloi a zaptojast is
> szeretik :-))? Es mi van a savanyitott kaposztaval ? Abbol nem szabadul fel
> H2S ???
Egyreszt: ha meg tovabb fozik a kaposztafeleket, a kenhidrogen elparolog
es a ropogos novenybol fozelek lesz. Masreszt: Etelkemiai ismereteimet
masoktol lopom (mint majdnem minden ismeretemet), de feltetelezem, hogy
az ecetsav a savanyitasnal valahogy tultesz a kenhidrogenen.
Ennek ellenere joetvagyat es nem szivenutest! Robert
|