Sziasztok!
Igaz az Otthon nagyon ritkan jelenik meg, megis az alabbi receptet
itt szeretnem veletek megosztani. Most, hogy itt a nyar, a hoseg,
sutes nelkul is nagyon gyorsan eloallithato. En a receptet a 99
Gyumolcsos edesseg c. kunyvbol vettem.
Hozzavalok:
350 g babapiskota
300 g eper (ez lehet tobb is)
2,5 dl tejszin
30 g zselatin (en itt az USA-ban ket kis tasakkal hasznalok)
60 g cukor
1 dl eper vagy malna szorp (ha egyik sincs, egy mareknyi
epret/malnat turmixoljatok, jobb mint a szorp)
Rum vagy mas "illatos" likor
A piskotakat jol meglocsoljuk a rummal/likorrel, kibelelunk vele
egy elozoleg kivajazott charlotte format (egy magas uvegtalat).
Langyos vizben aztassuk meg a zselatint, adjuk hozza a szorpot,
esetleg a turmixolt gyumolcsot. Felverjuk a cukorral a
tejszinhabot. Ha langyosra hult a zselatinos keverek, hozzaadjuk
a megmosott, kicsumazott felszeletelt epreket. Konnyeden
hozzaadjuk a gyumolcs kevereket a habhoz, az egeszet beleontjuk
az elokeszitett formaba. Foliaval letakarva, par orara hutobe
tesszuk.
Talalas elott a fomat pillanatra forro vizbe martjuk, (en uvegtalat
hasznalok es ez a muvelet nem szukseges) talra boritjuk.
Tejszinhabbal es par szem felretett gyumolccsel diszitjuk.
Jo etvagyat.
Bori
|