Az alabbi jelent meg a TIPP-ben. Ha kedvetek/idotok van, valaszoljatok
ra.
Martha
**************
[Hungary]
> Temakor: Fondue ( 6 sor )
> Idopont: Fri Jan 22 12:51:15 EST 1999 TIPP #3089
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Udv mindenkinek,
a fenti etel elkeszitesenek modja/receptje erdekelne. Ha tud valaki
hasznalhato infot, akkor legyen szives es dobjon meg egy levellel.
Szabo Gabor
|
Sziasztok Konyhasok!
Eddig csak kertem a recepteket,most szeretnek kozzetenni =
nehanyat.
Eloetelek,reggelik.
Sajtos korte
Hozzavalok ket szemelyre:
2 kozepes nagysagu korte
5 dkg trappista
5 dkg =F3vari sajt
keves torott bors =
szerecsendio
A sajtot apro kockakra vagjuk,torott borssal es =
szerecsendioval izesitjuk.A megmosott,megtorolgetett kortet =
hosszaban kettevagjuk.Kiemeljuk a maghazat,es kivagjuk meg =
a gyumolcshus kb.felet(0.5-1 cm falvastagsag maradjon).A =
kivagott gyumolcshust apro kockakra vagjuk,majd a sajthoz =
keverjuk.Visszatoltjuk a kortekbe,majd tuzallo talba =
rendezzuk.Forro sutoben kb.6 percig sutjuk.
Hidegen is talalhato.
Zoldsegmartogatos(chips,mogyoro es egyeb ragcsak helyett-
valamivel egeszsegesebb)
Hozzavalok:
10-10 dkg a kovetkezo friss,nyers zoldsegekbol:
sargarepa
cekla =
kigyouborka
brokkoli
karfiol
paprika
paradicsom
halvanyito zeller
A martashoz:
4 dl kefir
so
bors
fokhagyma =
hagyma
kigyouborka
citromle
petrezselyemzold
A zoldsegeket alaposan megmossuk es jol =
lecsepegtetjuk.Izlesesen talra rendezzuk az egyforma =
hasabokra =
vagott sargarepat,ceklat,kigyouborkat,paprikat,a rozsaira =
szedett brokkolit es karfiolt,valamint a cikkekre vagott =
paradicsomot.
A kefirt soval,borssal,citromlevel izesitjuk es =
belekeverjuk a finomra vagott =
fokhagymat,hagymat,kigyouborkat es petrezselyemzoldet.A =
zoldsegdarabokat a szoszba martva fogyasztjuk.
Termeszetesen mas zoldsegeket is hasznalhatunk es a martas =
is szabadon(izles szerint)varialhato.
Atis=
|