Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 64
Copyright (C) HIX
1998-12-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Lucullus mustar (mind)  14 sor     (cikkei)
2 Azt mondta az oreg Kiss... (mind)  45 sor     (cikkei)
3 Burek (mind)  8 sor     (cikkei)
4 grog (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Lucullus mustar (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Ki tudja, hogy Mo-on lehet-e meg LUCULLUS mustart kapni?
>Ez a ferjem kedvence, de en nem talalok a boltokban.

Lucullus mustart az Univer Rt. (Kecskemet-Hetenyegyhaza)
gyartott regebben. 
Veluk kellene felvenni a kapcsolatot.
Az szokasos (Globus) mustarnal finomabb, edeskesebb
kevesbe maro-csipo" ize van.

Meg lehetne probalni helyette pl. a dijoni mustart. 
Nagyobb hypermarketekben, METRO aruhazakban kellene
szetnezni, erdemes probalkozni.  

Udv: Bela
+ - Azt mondta az oreg Kiss... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Csatádiné Nóra koktelreceptjeivel kivanok kedves
mindnyajatoknak kellemes karacsonyi unnepeket:

o-------------------------oOo-------------------------o
Daiquiri - Hemingway kedvenc itala

3 cent rum (persze kubai feher rum!)
fél citrom leve
kiskanal cukor
Osszekeverni és aprora zuzott jeggel befedni.
(Aprora zuzott jeget pl. husdaraloval keszithetsz)

A jéghegyen átdöfött két szivószálon kell szürcsölni.
o-------------------------oOo-------------------------o

Sangria
1 l testes, edes voros bor
1/2 l narancs juice
1 db narancs
1/2 l voros pezsgo (tegyuk felre a politikat :-) )
Osszekeverjük a vorosbort a narancs juice-zal, s bele-
aztatjuk a narancs spiral alakban lehámozott sarga he-
jat, beletesszuk karikara vagott husat.
(Spiral alakban lehamozni jo eles kiskessel, vagy krumpli-
hamozoval tudsz, ha nics peeler nevu celszerszamod)

Alaposan jegbe hutjuk, talalas elott a szinten jegbe hutott
pezsgovel higitjuk. (De lehet rummal is! :-) )
o-------------------------oOo-------------------------o

Mezes koktel
1,5 l szaraz feher bor
4 citrom
2,5 dl alkohol
25 dkg mez
Lereszeljuk a citromok sarga hejat, s egy napra alkoholba
aztatjuk oket. Masnap leszurjuk, belecsavarjuk a citromok
levet, simara keverjuk a mezzel, a borral es az alkohollal.
Jol zarhato uvegbe toltjuk, es nehany napig erleljuk.
_Csak hutve finom!_
o-------------------------oOo-------------------------o

-------
Minden jót és erkölcstelent!
Szeretettel: Péter
+ - Burek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Konyhaparti tarsasag!
Ha valaki tudja, hogyan keszul a "burek" kuldje el a receptjet, legyen szives.
Ez egy utcan kaphato turoval, vagy hussal toltott delszlav etel. Aki megkinalt
vele, ugy vette es nem tudta megmondani, hogyan keszul.
Koszonom a listan es maganban is kuldott halkonzerves recepteket. Rogton
tovabbadtam.
 Jo karacsonyi sutes--fozest mindenkinek!
                                                             Sida
+ - grog (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv Mindenkinek!

Megosztana valaki a nagyerdemuvel a "grog" receptjet?
Es a "punch"-et???
Hala es koszonet erte!
--
Gomi
>>>>>>>>>> E-mail: 
>>>>>>>>>> Ha sürgős:  (csak 70 karaktert a subjectbe!)
>>>>>>>>>> http://www.angelfire.com/me/gomolla

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS