Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 58
Copyright (C) HIX
1998-12-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Ket koktel (mind)  42 sor     (cikkei)
2 edeskomeny (mind)  12 sor     (cikkei)
3 tojasfeherjes recept (mind)  33 sor     (cikkei)
4 recept gyujtoknek (Fokhagymaleves) (mind)  18 sor     (cikkei)

+ - Ket koktel (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyha!

Tompa Erzsebet > ket finomsagat adnam kozre!

Banankoktel

Hozzavalok: 80 dkg banan, 1 dl víz, 5 dkg cukor, 1 dl tejszin, 0,5 dl
tojaslikor

0,3 dl rum, fel citrom leve es heja.

A banant karikakra vagjuk. A vizet a cukorral és a reszelt citromhejjal
felfoz-

zuk, lehutjuk, hozzaadjuk a tojaslikort, a citromlevet, a rumot, majd
ovatosan

elkeverjük, es hutoszekrenybe tesszuk, poharakba toltjuk es edes tejszinhab-

bal diszitve kinaljuk.



Mezes Campari

Hozzavalok 1 poharhoz: 6 cl Campari, 2 cl citromle, 2 cl narancsle, 1 mok.

kanal mez, koktel - vagy befott cseresznye, narancshej-spiral.

A Camparit, a gyumolcsleveket es a mezet ket jegkockaval alaposan elke-

verjuk. Kozepes meretu henger formaju poharba harom jegkockat teszunk,

raontjuk az italt. A cseresznyet es narancshejspiralt fogvajora szurjuk, es
ke-

resztul fektetjuk a pohar peremen.

---

Minden jót és erkölcstelent!
Szeretettel: Péter
+ - edeskomeny (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mi is az az edeskomeny?
Ez valamilyen fuszer?
Egy receptben olvastam. 125 gramm kell belole, es a rcept szerint meg kell
tisztitani, es apro darabokra vagni.
Ez egy fuszerhez furcsan hangzik. Szoval tud valaki segiteni?
Es meg valami: Hol lehet kapni, ill. hol keressem?

Udv.        Laci

ICQ: 16260033
+ - tojasfeherjes recept (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A napokban valaki erdeklodott olyan receptek irant, amelyekben
felgyulemlett tojas feherjeket lehet felhasznalni. Most sutottem egyik
kedvencemet (a beigli utan maradt 4 tojasfeherje) es ime a recept.

Hozzavalok:

Teszta;  20 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg simaliszt, 10 dkg cukor, 1 tojas
sargaja, 1/2 zacsko sutopor.
Toltelek; 15 dkg barack vagy malna lekvar, 20 dkg orolt mogyoro, 30 dkg
cukor, 5 tojasfeherje, egy kaveskanal vanilia cukor.

Mogyorot porkolunk es mig az kihul 20 dkg vajat elmorzsolunk 30 dkg
simaliszttel amit elozoleg osszekevertunk egy fel zacsko sutoporral, majd
hozza keverunk egy tojas sargajat, es 10 dkg cukrot. Az osszegyurt tesztat
1/2 cm vastagon sutolapra vagy tuzallo edenybe tesszuk es elomelegitett
sutoben, also langon kb 20 percig rozsaszinure sutjuk.

Mig ez hul, a daralt mogyorot az 5 tojas feherjevel elkeverve felforraljuk
(fozni nem szabad) ezutan hozzakeverunk 30 dkg cukrot es egy fel zacsko
vanilia cukrot.

Miutan a teszta 20 percig sult, lehutjuk es 15 dkg sarga barack vagy malna
izzel befedjuk. Erre ontjuk ra a mogyoros tolteleket es ujabb 20 percig
sutjuk  160-170 C. fokon.

(A kovetkezo bekezdest csak kezdo szakacsok olvassak). Az edeny aljat
ajanlatos vajjal vagy margarinnal bekenni es meglisztezni. Igy a teszta nem
fog odaragadni. Vegul a felreertesek elkerulese vegett, a tojasfeherjeket
NEM verjuk fel, hanem ahogy vannak, ugy keverjuk ossze a mogyoroval.

Ezt a sutemenyt lehet dioval is csinalni.

Jo sutest,   Edmund
+ - recept gyujtoknek (Fokhagymaleves) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Mivel manapság elég üres a konyha rovat, gondoltam egy recepttel én is
hozzájárulok, hogy színesebb legyen a dolog egy kicsit.

Fokhagymaleves (receptes könyvből másolva)

    6 fokhagymagerezdet    letisztítunk, fokhagymanyomón átnyomjuk,
    4 evőkanál étolajat    felforrósítunk, a fokhagymát
    1 kis babérlevéllel
                borssal    együtt beletesszük, közepes hőfokon átpároljuk,
  1 csomó petrezselymet    óvatosan leöblítünk, leitatjuk, apróra vágjuk
                           és hozzáadjuk.
  1 liter forró instant
       marhahúslevessel    felöntjük és a levest lefedve, gyenge hőfokon
                           kb. tíz perig főzzük,
                   sóval   ízesítjük, 4 levesescsészébe
4 szelet fehér kenyérből   egy-egy szeletet teszünk,
            4 kis tojást   felütünk, minden csészébe 1 tojást belecsúsztatunk
                           és a levest forrón ráöntjük.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS