Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 135
Copyright (C) HIX
1999-03-08
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #134 (mind)  24 sor     (cikkei)
2 Dieta (mind)  16 sor     (cikkei)
3 hany fokos a suto? (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Habaras + csoben sutes (mind)  10 sor     (cikkei)
5 rantas es fozelek (mind)  8 sor     (cikkei)
6 barna szosz (mind)  42 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #134 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Belanak:  
Ha Ti a magyarokat elhizottnak talaljatok, az amerikai lakossagrol nincs
fogalmatok!  Az indian kulonosen hajlamos a hizasra; a Hispanic (spanyol
anyanyelvu, foleg a mexikoi) ugyszinten.  A "dietazast" a tizeneveseknel
legtobbszor a hallatlanul karos ehezes jellemzi; mindez a sok hirdetes
eredmenye.  Na meg a sok tennivalo/program mellett nincs idejuk enni...

Cs. Lacinak:
Nonap???  Kosz a jokivansagokat; en nem is tudtam, hogy van!  Mi a pontos
datuma?
Fantasztikus recept-ta'rad van!  Az egyszerubbeket talan sikerul egyszer
kiprobalnom.  

Vicanak:
Az uvegcso tuzallo; erre a celra gyartotta'k.  Nem probaltam ki.  Ugy
emlekszem, nem ozgerinc formaju, de nem merem 100%-ra allitani.  Most,
hogy mondod, megrendultem biztos hitemben.  :(  Egyebkent lehet, hogy az
atmeroje valamivel kevesebb a 15 cm-nel.

Re: lasagna
Csak az en figyelmemet kerulte el, vagy nem hallottuk me'g Vegh 
Izabellatol az "igazi" olasz verziot?

Martha
+ - Dieta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: mennyi a mennyi ( 28 sor )

Igen, jogos.  Az mindenesetre meglepett, hogy a cukorbetegek ennyire
nem tartjak be a dietat. Ha rolam kiderulne, en biztos minden szabalyt
betartanek.
Azt azert valtozatlanul fenntartom, hogy fogyokuraban annyi szenhidrat
megengedheto, amennyi egy tanyer fozelekben van. Csak figyelembe kell
venni, ha valaki annyira szamolgatja a kaloriakat.

>Emiatt fontos az izetlen, de felszivodo szenhidratot nem tartalmazo
>kemenyito hasznalata.

En mindig azt hittem a kemenyito is szenhidrat.

Gabi
+ - hany fokos a suto? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

En gyakran fozok sutok ujsagreceptekbol.
Az am! Csakhogy az ujsagirok feltetelezik, hogy mindenkinek 
hofokszabalyozos sutoje van. Es amikor ilyeneket irnak, hogy 200 meg 
300 stb fokon kell sutni, fogalmam sincs, az mit jelent: nekem csak 
takarekom van, es eros langom. (4 lapos gazsuto) Es nem is valsozinu 
hogy a kozweljovoben mas sutot veszunk.
Nem tudjatok, hogyan lehet beazonositani a hofokokat?
+ - Habaras + csoben sutes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>A szarazbab fozeleket pl. nehezen tudom elkepzelni habarassal.
En nagyon szeretem a habart babfozeleket! Elrettenteskepp: sok ecettel :-)
Ezen mindig ki szoktak akadni, de en igy szeretem. Es egyebkent is: csak a
tanyeromban ecetezem be, igy nem kell mindenkinek igy enni ;-)

>GRATINALAS = cso"ben su:tes
Nem is az eloallitassal van/volt bajom, hanem azzal, hogy honnan ered a
kifejezes. A korabban emlitett nemetbol torteno felreforditas jol hangzott!

Topy
+ - rantas es fozelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szerbusztok,
Nem remlik, hogy irta-e valaki, hogy lehet fozeleket teljesen szenhidrat
mentesen is kesziteni. Keves vizben es izesitokkel megparoljuk a zoldseget,
egyharmadat kivesszuk es osszeturmixoljuk pepesre. Aztan ujra
osszevegyitjuk a darabos resszel, es atforraljuk. Termeszetesen az ize igy
inkabb baba-eledelre hasonlit, de teljesen dietas!

Hanna
+ - barna szosz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

-----Ursprungligt meddelande-----
Frĺn: Aniko Juhasz >
Till: agnes.somogyi >
Datum: den 8 mars 1999 10:22
Ämne: Barna szósz


Szia, 

Igen, bizony kimaradt, pedig én repesve várom. 
KÜLDD!!! :-)))

Anikó
Bocsok!

1 dl szószhoz
˝ ek margarin/vaj
˝ ek liszt
1-1˝ dl sötet buljong (husleveskockabol)
(so)
keves bors + szoja, paradicsompüre/ketchup 1 tk.
a vajat felolvasztani egy labasban es hagyni egy kicsit pirulni, hozzaadni a li
sztet es azzal is kicsit piritani (mint a rantasnak). Levenni a lábast a melegr
öl es egyszerre hozzáönteni a folyadekot, simara keverni, visszatenni a melegre
 és addig keverni amig felfö.
Hozzáadni a füszereket, a szojátol lesz barna. Ha paradicsompuret adtok hozzá a
kkor egy csipet cukorral is meg kell izesiteni, de a ketchuptol jobb ize lesz. 
Utoljára ha kell kicsit megsozni, de nem valoszinü mert a szoja eleg sos.
Ha ad az ember hozza kis tejszint az nem ront rajta, pl a folyadek negyed részé
t tejszinnel lehet helyettesiteni.
Ha negyed reszben száraz madierat adtok hozzá akkor megint más ize lesz es pl b
orjusülthöz vagy sült combhoz lehet szervirozni.

A barna szosz izet tulajdonkeppen az adja ha a zöldseget és a hust a huslevesbe
elöbb megpiritjuk keves vajon/margarinon, es az adja a jellegzetes izt is. Dire
kt nem irtam olajat mert nekem azzal nem szokott sikerülni, akarmilyen keveset
teszek bele mindig kivalik a szoszbol es uszik a tetején. Nagyon gusztustalan.
Igaz hogy le lehet szedni de akkor meg nincs semmi ize a szosznak.
Bocsanatot kerek az orvosoktol a vajert, de azzal a legjobb.

üdv
Agnes

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS