Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 162
Copyright (C) HIX
1999-04-04
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Sonkas fank... (mind)  29 sor     (cikkei)
2 Pasztorborda... (mind)  27 sor     (cikkei)
3 instant sutoeleszto - :-( (mind)  4 sor     (cikkei)
4 Arulas es megegyszer elkuldom (mind)  70 sor     (cikkei)

+ - Sonkas fank... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok !
Hozzavalok:
25 dkg liszt
1,2 dl tej
1 tojas
3 dkg vaj
2 dkg eleszto
so
olaj
A toltelekhez:
1o dkg fott, fustolt sonka
2 ek. tejfol
bors.
Az atszitalt langyos liszt kozepebe melyedest keszitunk,
belemorzsoljuk az elesztot, 2-3 kanal langyos tejjel 
osszekeverjuk, meghintjuk liszttel es letakarva, meleg helyen 
kelesztjuk. Amikor az eleszto felfutott, osszegyurjuk a liszttel,
a tobbi tejjel, az olvasztott vajjal, tojassal es soval. Alaposan 
kidolgozzuk es egy oran at kelesztjuk. Kozben a sonkat 
ledaraljuk, osszekeverjuk a tejfollel es a borssal. A megkelt
tesztat lisztezett deszkan vekonyra nyujtjuk. Egyik felere kis
halmokat rakunk a toltelekbol, majd rahajtjuk a teszta masik 
felet. Fankszaggatoval vagy kiskanallal ugy szaggatjuk ki,
hogy mindegyik kozepen legyen a toltelekbol. Bo, forro
olajban aranysargara sutjuk, es reszelt sajttal meghintve
talaljuk. Paradicsommartas es vegyes savanyusag illik hozza.
(ollozas) 
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Pasztorborda... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali !
Hozzavalok:
4o dkg sertesborda
6o dkg burgonya
5 dkg vaj
2 dl tejfol
1o dkg paradicsom
12 dkg sajt
orolt bors
szerecsendio
so.
A megmosott burgonyat hejaban sos vizben megfozzuk, majd 
megtisztitjuk es karikara vagjuk. A husszeleteket kiveregetjuk, 
soval, borssal izesitjuk. Serpenyoben vajat hevitunk, es meg-
sutjuk benne a hust. 1 kisebb tepsit kivajazunk, beletesszuk a
burgonyat, meglocsoljuk tejfollel es ráhelyezzuk a husszelete-
ket. A paradicsomokat karikara vagjuk es minden szeletre 
teszunk 4-5 karikat, majd 1-1 vekony szelet sajttal betakarjuk.
Az igy elkeszitett tepsis bordat megszorjuk reszelt sajttal,
szerecsendioval,majd alufoliaval legmentesen letakarjuk.
Kozepes homersekletu sutoben 8-1o percig sutjuk, majd
levesszuk a foliat es meg 4-5 percig piritjuk.
A recept irasa kozben maris megeheztem. Tudom, hogy
maganugy, de megis !  :)
(ollozas)
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - instant sutoeleszto - :-( (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Nekem sem jott be. Neha a normal sem. A husveti kalacs pl. igen jol
sikerult, de a kepviselofank (ugyanabbol az elesztobol) egyszeruen nem akart
felmagasodni. :-(. pedig a mult heten igen jol sikerult.
kIVANcsi
+ - Arulas es megegyszer elkuldom (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Legoloszor is a sutoporrol, mert nem mindegy,  hogy milyen fajta es 
mekkora csomagban avagy dobozban aruljak.
A regi bekebeli magyar sutopor 10 gr - os volt es eleg sokat kiszamlaztam 
belole a FUSZERT - nel.
Most csak nyaranta vasarolok es sutok Magyarorszagon, de altalaban csak a 
a dr Oetker felet lehet kapni. Nem passzol elvileg a magyar receptekhez, 
de mindenki nyugodtan hasznalja fel az egesz zacskonyit, mert attol a 
tesztak, ha minden mas stimmel rosszabbak nem csak jobbak, konnyebbek 
lesznek. Tapasztalat es eleinte jatszogattam vele, vagyis mericskeltem.

Svedorszagban 200 gr a legkisebb mennyiseg es abszolut kanallal kell 
merni. A legtobb sutemenybe altalaban egy teaskanalnyi kell. Jogos a 
kerdes, hogy mekkora teaskanal, mert ez sem mindenhol ugyanakkora. A 
Marabou sutopor viszont meg a legkisebb teaskanalnal is biztos siker 
igerem.
Dragabb az igaz, de megeri es anyosom nem ismerte meg az altala kuldott 
recept alapjan keszult sutemenyt, mert neki ilyen szep magas sohasem 
szokott lenni.

Tenyleg:  finom, olcso es konnyen elkeszitheto, tehat leirom es szinte 
elrontani sem lehet.

Aron/az egyik fiam, vagyis unoka/ kedvenc almas sutije: 

3 egesz tojas, 3 dl cukor, 3 dl liszt, na most: vagy egy 1/2 csomag - 
vagy egy 1/2 teaskanalnyi sutopor, 
1 cs vagy izles szerint vaniliascukor,  1 dl etolaj, 1 kg alma, pici 
zsemlemorzsa, sutopapir vagy egy kis margarin a tepsi kikenesehez.

A tojasokat a cukorral es a vaniliascukorral jol kikeverjuk habverovel 
vagy geppel, hozzaontjuk a lisztet es a sutoport -  elkeverjuk, de mar 
csak fakanallal es ha mar sima beleontjuk az olajat is. Addig meg 
keverjuk amig fel nem szivta az olajat. Az egesz kb 5 - 6 perc 
fuggetlenul attol, hogy kezi vagy gepi modszert hasznalunk.

Egy kozepes meretu tepsibe sutopapirt teszunk ill kikenjuk margarinnal es 
meghintjuk zsemlemorzsaval. Az almat meghamozzuk es beleszeleteljuk a 
tepsibe egyenletes elosztva. Rakenjuk a tesztat/ annyira nem folyos/ es 
elomelegitett sutoben alul sutjuk. Gaztuzhelynel 40 perc kb kozepes 
langon, villanytuzhelynel 225 ° es kb 20 perc, de mindkettonel tanacsos 
megszurkalni, ha mar szep a szine es jo illata is van. Mindenki sutoje 
mas es jobb felni mint megijedni, igaz?

Az adagot termeszetesen masfelszeresere kell novelni egy pl gaztepsi 
merethez, de akkor mar jobb dupla adagot sutni, mert a gyerekek is 
hamarabb jollaknak sutivel.

>Felado :  [Hungary]
A lasagne tesztajat te is megcsinalhatod, de egyszerubb, ha keszen veszed 
es nem dragabb. Gondolj bele, hogy gyurhatsz, nyujthatsz es meg szaritani 
is kell.

A husos toltelek egyik fajtaja:

Szemelyek szamatol fuggoen, aprora vagott voroshagymat egy pici olajban 
megparolunk, pirospaprikaval megszorjuk es betesszuk a daralthust/esetleg 
szeletelt gombat is/ elkeverjuk es befuszerezzuk soval, orolt borssal, 
majorannaval es oreganoval/ azt hiszem magyarul kakkukfunek hivjak es tul 
sok nem kell belole/ Felontjuk egy kis vizzel es vagy suritett 
paradicsomot, vagy friss aprora vagott esetleg konzerv paradicsomot is 
keverunk hozza. Felfozzuk es, ha elfotte a levet akkor kesz.
A tesztalapok felet tuzallo talba vagy kisebb teflon tepsibe egymast 
fedve lerakjuk raontjuk a husos kevereket es reszelt sajttal megszorjuk. 
A tetejet befedjuk a tobbi tesztalappal es pirosra  sutjuk kb 1/2 ora.
Nagyon tomeny kaja, tehat tul sokat nem erdemes kesziteni, bar le lehet 
fagyasztani.

Megegyszer mindenkinek kellemes husvetolast, udv: Edit

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS