Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 306
Copyright (C) HIX
1999-09-12
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 REC... (mind)  58 sor     (cikkei)
2 Megegy Tiramisu (mind)  27 sor     (cikkei)
3 Aszalt szilva (mind)  4 sor     (cikkei)
4 kerti etelek (mind)  47 sor     (cikkei)
5 Sziaszok Feri vagyok és most kapcsolódtam be a HIX-be é (mind)  4 sor     (cikkei)

+ - REC... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Téma: Csongrádi tepsis csirke...
  ______________________________________________________________
Szasztok !
Hozzávalók:
1 kg-os csirke
8o dkg burgonya
1o dkg paradicsom
1o dkg füstölt szalonna
15 dkg zöldpaprika
8 dkg liszt
2 tojás
2 főtt tojás
2 dl olaj
3 dl tejföl 
só.
A csirkét negyedekre vágjuk és besózzuk. Lisztbe, 
felvert tojásba forgatjuk és forró olajban kisütjük. 
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, 
majd karikára vágjuk, akárcsak a tojásokat, a paprikát 
és a paradicsomot. 1 nagy tepsit füstölt szalonna 
zsírjával vékonyan kikenünk, majd 1 réteg burgonyával 
kibéleljük. Ráhelyezzük a paprika és paradicsomszeleteket 
és meglocsoljuk tejföllel. A rétegezésben a megsütött 
csirkedarabok következnek, majd tojáskarika, paradicsom és 
paprikaszeletek. Végül vékony szalonnaszeleteket teszünk rá és 
az egészet betakarjuk a maradék burgonyával. Ismét 
meglocsoljuk tejföllel és közepes hőmérsékleten megsütjük.(ollózás)
--

Téma: Pecsenyekacsa vörösboros mártással...
  ______________________________________________________________
Szasztok !
Hozzávalók: 
1 pecsenyekacsa, 
20 dkg gomba, 
15-15 dkg sárga és fehérrépa, 
10 dkg zeller, 
1 fej hagyma, 
8 dkg vaj, 
4 dl száraz vörösbor, 
3 ek. olaj, 
2 babérlevél, 
őrölt bors, só.

A megtisztított zöldségeket karikára vágjuk, 
a hagymát feldaraboljuk és forró olajban megpirítjuk. 
Rátesszük a negyedekre vágott kacsát, sóval, borssal, 
babérlevéllel fűszerezzük. 4 dkg olvasztott vajjal 
meglocsoljuk, fedő alatt pároljuk és közben borral  
locsolgatjuk. Zsírjára pirítjuk, a bőrét pirosra sütjük, 
majd az edényből kivesszük. A zölségekhez öntjük a bort, 
felforraljuk, majd átszűrjük. A kockára vágott gombát a 
maradék vajban megpirítjuk és a mártásba keverjük. 
Tálalás előtt a gombás mártást a kacsára öntjük és 
burgonyaropogóst kínálunk mellé.  
(Mai Nap 1998. december 23.)            
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Megegy Tiramisu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hozzavalok:    25 dg mascarpone
                       2.5 dl tejszin
                        1 csomag babapiskota (3 retegre legyen eleg)
                        2 dl eros feketekave
                        1-2 evokanal kavelikor
                        1-2 evokanal rum vagy konyak (lehet egy kicsit tobb
is!)
                        Egy kis kakaopor a tetejere

Keszitsd el a kavet es mikor kihult, tedd hozza a kavelikort.

Verd fel a tejszint, tedd hozza a mascarponet es az alkoholt es ovatosan
kevered ossze.

Tegyel egy reteg babapiskotat egy talba, kanalazz ra a kavekeverek
egyharmadat, kend ra egy reteg tejszin/mascarpone kevereket; tegyel meg egy
reteg piskotat, kavet, tejszin kevereket es ismeteld meg ugy hogy a tetejen
legyen a tejszin/mascarpone.

Legjobb ha egy napra (vagy meg hosszabb idore) a hutoszekrenyben tudod
tarolni es talalas elott szord meg a kakaoporral.

Ez a recept azert jo mert jo elore el lehet kesziteni es az elozo levelezes
mascarpone vagy ne mascarpone temajara valo tekintettel, gondolom a tejszin
elveszi a vajkrem sos izet egy kicsit.

Juli
+ - Aszalt szilva (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok !
Ha valaki leirná a szilva aszalásának módját,megköszönném.
Házilagos kivitel érdekelne ,köszi.
"
+ - kerti etelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello Mindenki!
Ebben a gyonyoru idoben tegnap a kertben parazson keszitettuk el az ebedet.
Gombat alufoliaban, es kulonbozo nyarsakat sutottunk. (4 fore) Klasszikus
tuzet gyujtottunk, es a delutan vegere olyanok lettunk lett, mint a fustolt
heringek, de nagyon elveztunk mindent.

Gomba alufoliaban:
50 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 4 dkg vaj, majoranna, orolt bors, so.
A megmosott es leszaritott gombafejeket megsozzuk, borssal, majorannaval es
finomra vagott petrezselyemmel fuszerezzuk. A megvajazott alufoliaba
burkoljuk, legmentesen becsomagoljuk, es rostelyon a parazs folott
megsutjuk.

Gongyolt virslis nyars:
4 par virsli, 10 dkg kolozsvari szalonna, 2 fej voroshagyma, 2 dl olaj.
A szalonnabol nagyon vekony szeleteket vagunk, a visliket kb. 5 cm-es
darabokra szeljuk. Mindegyik virslidarabot egy-egy szalonnaszeletbe
tekerjuk, es ugy huzzuk a nyarsra, hogy a virslik koze egy-egy szelet hagyma
keruljon. Surun forgatva, olajjal gyakran kenegetve a parazs  folott
megsutjuk.

Kolbaszos nyars:
30 dkg fustolt kolbasz, 10 dkg csaszar szalonna, 4 kisebb fej voroshagyma,
15 dkg paradicsompaprika, 1 kisebb cukkini, 2 dl olaj.
A kolbaszt 3 cm-es darabokra vagjuk, majd a szalonnaszeletekkel, a
felkarikazott cukkinival, a paprikaszeletekkel es a nagyobb darabokra vagott
hagymaval felvaltva nyarsra tuzzuk. Suru forgatva, olajjal kenegetve a
parazs folott megsutjuk.

Sopszka salatat ettunk a fentiekhez. (Megjegyzem, szinte semmi kenyerfelet
nem ettunk.)

Sopszka salata:
25 dkg kigyouborka, 25 dkg paradicsom, 1 nagy porehagyma, 1 nagy csokor
petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 2 evokanal borecet, 4 evokanal olaj, 10
dkg feta sajt.
A zoldsegeket megtisztitjuk, megmossuk. Az uborkat hamozatlanul 4 hosszanti
csikra vagjuk, 0,5 cm vastagon felszeleteljuk. A paradicsomot kisebb
kockakra, a hagymat karikakra, a petrezselymet aprora vagjuk, a fokhagymat
attorjuk, es az egeszet egy mely talba tesszuk. Az ecetben oldodasig
elkeverunk egy mokkaskanal sot, hozzaadunk izles szerint borsot, majd
evokanalankent az olajat. A salatahoz adjuk, a talat lefedjuk, legalabb 2
orara hidegre tesszuk, talalaskor a tetejere morzsoljuk a juhsajtot.

Mara, mar kihevertem a hatalmas eve's oromeit, de meg mindig nagyon jo
visszagondolni az egesz hangulatara.
Bocs, ha egy kisse hosszura sikerultem. Sziasztok : J. Zsoka
+ - Sziaszok Feri vagyok és most kapcsolódtam be a HIX-be é (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

nagy kérésem!
Ha tud valaki küldjön nekem egy szuper LASAGNE receptet előre is köszi !!!

Az e-mailom: 

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS