Sziasztok Konyhasok!
Ma en is nehany elmeleti temahoz szeretnek hozzaszolni.
>>csinalhatjak azokat a toltott krumplikat?? A multkor talaltam
regebbi nemet
>divatlapokban egesz jo recepteket finom ontetekre, direkt hejaban
sult
>krumplihoz. Csak meg azt nem tudtam eldonteni, milyen krumpi jo erre
a
>celra. Szerintem meg gyorsan most kell csinalni, mert a "hamlos"
>ujkrumplinak nagyon vekony a heja.
Szerintem olyan krumplibol kene csinalni, ami nem lisztes.
Itt ugy hivjak, hogy fest kochende, Zita biztos tudja, hogy mirol
beszelek. A magyar megfelelojet nem tudom, lenyeg, hogy ez a nem
lisztes. Annyifele krumpli van, hogy az valami eszmeletlen.
Itt nalunk mindenutt ki van irva, hogy mehlige,/lisztes/ vagy fest
kochende.
Meg a piacon is inkabb ez van kiirva, nem a krumpli neve, mert az
ugysem mond senkinek semmit sem.
Altalaban azt lehetne elmondani, hogy a mehlige jo a tesztakba,
purehez, vagyis olyan kajakba, ahol a krumplinak nem kell egeszben
megmaradnia.
Itt a krumplisalataba is a lisztest hasznaljak, de azert mert itt
krumplisalatan teljesen mast ertenek, mint Magyarorszagon. A
krumplisalata itt egy trutyiszeru valami, olajosan es eceteesen-de
azert nagyon finom.
>> Aki pedig krumplit vizben foz, az mas galadsagokra is kepes.
:-)))))
>Szivembol szoltal! :-) Tudod, hany ember nez ram ertetlenul, mikor
>hasonlokat mondok?? Szerintem azert, mert csak _ugy_ ettek meg petr.
>krumplit.
>De be kell vallanom, mikor ujkrumplit parolok keves olajon, vagy
odaeg az
>alja, vagy kevergetem, akkor meg tort krumpli jellege lesz. Valami
>vilagmegvalto otlet???? :-)
Na, itt szereintem raterhetunk a speci edenyekre, meg arra, hogy a
kemeny fajtat kell hasznalni erre a celra.
Nekem osszesen 3 sorozat rozsdamentes acelbol keszult edenyem van,
mindegyik szendvics alju, megsem sikerul a fenti krumpli, de akarcsak
a hus parolasa sem mindegyikben.
Sajnos se AMC-m, se Zepterem nincs, bar most a Zaloghazban arveresre
kerult egy sorozat, kikialtasi ara 500 schilling volt, adtam is a
senzalnak megbizast 1500-ert, de persze nem en szereztem meg.-sajnos.
Nyilvan masok tobbet kinaltak erte.
Majdnem minden honapban elarvereznek egy sorozatot, en nem tudom, hogy
kerul oda, mert mindig bontatlan eredeti csomagolasban van. Egyik
keruleti birosagtol jon mindig.
A nyaron 3600 shillingert kelt el egy sorozat. Jo ar, ha meggondoljuk,
hogy az AMC
ugynok 9000-ert arulja. Azert figyelni fogom tovabbra is.
Na de vissztaterve a fenti temahoz, en azt vettem eszre, hogy az a jo
edeny, ami nem csak hogy szendvicsalju, hanem az oldala is jo vastag.
Az aljat meg ugy szoktam letesztelni, hogy megkopogtatom alul, es ha
erzem, hogy jo nagy tavolsag lehet az alja es a serpenyo/labas belso
alja kozott, akkor esetleg megveszem.
Tovabba, az oldalanak is vastagnak kell lennie.
Leegyszerusitve, legyen jo nehez.
A 3 sorozatbol egy amelyik ennek a kriteriumnak megfelel, hat a
petrezselymes krumpli
abban nem szokott leegni, es a hust is lehet orakig parolni benne. Es
tenyleg mas ize
lesz, mint egy kozonseges zomancosban. Olyanom nincs is, ki lettek
mind dobva.
A leegett kajat egy zomancosbol csak sokkal nehezebben lehetett
eltavolitani, es ossze is karcolodnak.
Ugyhogy en rozsdamenteshivo vagyok.
Most biztos sokan el fognak itelni, de en sokkal szivesebben fozok
gyonyoru, csillogo edenyekben, mint lepusztultakban.
Az AMC ugyeben, engem inkabb az erdekelne, hogy min alapul az, hogy
allitolag abban nem vesziti el a zoldseg peldaul a vitamintartalmat.
Magyarul mi ennek a fizikaja? Mennyiben sokkal jobb, mint az altalam
emlitettek?
Meg soha nem voltam bemutaton, mert en sem szeretem ha allandoan
valamit ram akarnak tukmalni, es biztos, hogy most nem vennem
meg.-9000-ert.
Egyebkent mar legalabb 20 eves marka.
Lehet, hogy a tobbiek is tudjak mar azt amit az AMC?
20 ev utan elkepzelheto, nem?
Ha mar ilyen csodaedenyekrol van szo, mit gondoltok a Tupperware-rol?
Nekem csak egy ugynevezett gyors kelesztom van/nem vettem eszre a
hatast/
meg 1-2 dobozom, es nyujtofam, egy muanyag lappal. Az nagyon jo, mert
nem foglal el helyet, es konnyebb tisztan tartani. De ha lattam volna
mas cegtol, olcsobban, akkor azt is megvettem volna.
Az anyukamnak van egy olyan edenye, amit soha nem kell elmosni, csak
ki kell torolni
egy papirral/el sem szabad mosni/
Valami ontottvas edeny, csak egy kanalnyi zsiradekot kell beletenni.
Persze ez is jo draga volt, 10ezer Ft felett volt.
>--HUSOK
>>kb. 90 C fokon - ahogy mondtak - mert igy jobb lesz az ize. A
belseje
>igy is rozsaszin maradt, de _nem ve'res_. Van erre valami magyar
kifejezes?
>Az a "kozepesre kerem" varians, mint a belszinnel-szerintem
>Vica!
>Remelem sikerult valodi fustolt sonkat szerezned husvetra.
> Mondtam, Budapest citybol.
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
Afonyanak
-----------------
>>viszont jo szolgaltot tesznek olyan edenyek, amelyekbol nem nagyon
>jon ki a goz. Esetleg valakinek van tapasztalata az ilyen "amerikai
>konyhas" lakasokrol?
>
Igen, ehhez kell az edenynek jol zarnia, nalam ez is csak a
legnehezebb tipusunal jott be. Szagelszivo sz-t se er, mar bocs a
kifejezesert.
Amerikai konyhas lakasokert meg vagyok orulve, kepeslapban.
Borzalmas latvany, egy-egy fozes utan. Mar ahogy mi fozunk.
Csalad nelkul szuper lehet.
A sogoromeknak van ilyen, nem Amerikaban, hanem Liebochban/olyan mint
Godollo Pest mellett/, minden edeny ki van fuggesztve lathato helyre.
"Nagyon praktikus"
Gyerek allandoan mindent le akart szerelni, es meg ki sem lehetett
zarni, az egy legter miatt.
Egy-egy vendeglatas utan meg ugy nezett ki minden, mintha haboru
pusztitott volna.
En ha megfoztem, szeretem becsukni a konyhat , es a kajat a nappaliban
elfogyasztani, es ha a vendegek elmentek, akkor befejezni a konyha
rendberakasat, meg az edenyek bepakolasat a mosogatogepbe, a maradek
kaja kidobasat.
Most mindezt egy amerikai konyhaban mindig vegig kell nezni.
Persze ha szendvicskeszitesrol van szo, vagy fonduerol, netan a
racletterol, akkor elmegy.
Volt olyan lakasunk, ahol hasonlo konyha volt, tobbet nem kene.
Meg a rendes konyhamban sincs szuper rend, pedig gyonyoru olasz
konyhabutor van benne, alom az egesz/ igy vettuk, mar benne volt/,
sokkal jobban nezne az is ki, ha nem lenne mindig egy csomo minden
elol.
Na de ahol hasznaljak, ott nem surun nez ki ugy mint a butorboltokban,
meg a kepeslapokban.
Udv
Vica
|