Szervusztok !
Egy ismerosunknek a kertjeben rengeteg tarkony es kapor
termett, hozzank vagott ket hatalmas csokorral, kozel
60 centisek.
A tarkonyhoz kaptunk egy ellentmondasos hasznalati utasitast,
hogy ez mar "oreg", mert mar hozott viragot, azt le kell vagni
rola, ezert nem hasznalhato ugy, hogy etelekbe belefozom,
viszont szedjem le a leveleit, mossam le es abbol keszitsek
martast, ecetet, amit el lehet tenni honapokra.
A weben keresgelve nagyon keves informaciot talaltam,
tobnyire csak annyi szerepel, hogy "tegyunk tarkonyt az
etelbe", van, ahol 30-40 centis novenyrol irnak, van, ahol
"egy csokor tarkony" szerepel, mashol egy evokanalt irnak.
Szoval, szamomra kovethetetlen. :-((
Tudtok tanacsot adni, hogy mit csinaljak ezzel a rengeteg
tarkonnyal? Igy, csokorban szaritsam meg, vagy szedjem
le a leveleit, mossam meg es azt szaritsam meg, vagy
forrazzam le es az ontetet tegyem el, vagy hutobe, fagyasztoba
taroljam - mit csinaljak vele?
Hasonlo a kerdesem a kaporral is, ott a szalak nemelyike
sotetzold, a tobbi zoldessarga, ez jelzi a minoseget, vagy a
szarazsagat?
Hogyan tudom eltarolni a kaprot? Mert tok csak egy honap
mulva lesz.;)
Ildiko
|