En ezt leltem a receptjeim kozt:
5 dkg egesz zoldbors vagy vegyes bors egeszben
1 dl tejszin
0,5 dl olaj
1 evokanal liszt,
so, tej, mustar
Az olajon megpiritjuk a borsot, mikor szepen pattog, lisztet szorunk ra,
felontjuk tejjel, soval, mustarral izesitjuk (tehetunk hozza egy pici
etelizesitot is), a vegen tejszint ontunk hozza es levesszuk a tuzrol. Ha
hozzaontotted a tejszint, nem kell tovabb fozni!
Topy
|
A profi receptet en sem ismerem, de egyszer mar csinaltam ilyesmit.
lehet itt nalunk kapni-gondolom Mo-on is, konzervalt borsot, uvegben. nem
hosszu o:-val, hanem a kicsi erosre gondolok, illetve ugy zolden
termeszetesen nem annyira eros. En ezt vajban megfuttattam, par szemet, kb
20-at, de ez izles kerdese, na meg a tejszin mennyisegetol is fugg. Aztan
felontottem tejszinnel, tovabb forrt, bele so, kis szerencsendio, kis liszt
bele suriteni, a vegen pedig lehet beleorolni szines borsot. A szines
borsbol olyat erdemes venni, aminek eleg eros aromaja van, nem tul eros, de
nagyon aromas, erre mi egy Franciaorszagbol szarmazo markat hasznalunk, de
ez nincs se itt, se Magyarorszagon. Ha epp kifogyott, jo az amit eppen lehet
szinesben kapni.
udv
Vica
|