>Pl tokot nem merek ilyen modon tartositani.
Tokot szoktak fagyasztani, de nem keszen, hanem nyersen, gyalulva.
En egyebkent szinte minden maradekot batran lefagyasztok, kivetel: krumpli
alapu kajak. Az osszes viz kijon belole, a krumpli valami szornyu,
szivacsos rettenet lesz. Arra erdemes figyelni, hogy a tejes, tejszines,
tejfolos dolgokat ne felejtsd bent a hutoben fel evre! A zoldsegeknek - de
leginkabb a magas viztartalmu anyagoknak - altalaban megvaltozik az allaga.
Szerintem pl. a sargarepa, petrezselyem allapotvaltozasa meg levesben sem
veszes. Husokon nem nagyon lehet eszrevenni, tesztakon sem feltuno a valtozas.
Topy
|
Nekem nincs gombam, de van egy javaslatom, ha kefirt akarsz kesziteni,
mar bavalt nalam:
Miutan az u.n. tartos tejek (UHT) tartositasa (jobb helyen)
sterilizalassal tortenik, igy jo esely van arra, hogy ha kibonta utan
valamely (frissen bontott) kefirt adsz hozza nehany kanallal, aztan jol
osszekevered, akkor szobahomersekleten, de lezarva par nap mulva az
egesz ugyanolyan kefirre valtozzon.
Legalabbis nekem pl. kaukazusi kefirrel mindig bejott.
Gyuri
|