Zitanak
Sutottem egy szep nagy pulykat halaadasnapjan es meghivtuk az ismeroseinket
vacsira.
En meg sosem keszitettem gravy martast igy megkertem a vendegunket,hogy ha
szeretne ilyen martast a vacsorahoz akkor legyen szives elkesziteni.Nagyon
orult a lehetosegnek mert otthon az olasz felesege sem szokta ezzel a
fantasztikus :-((( eledellel meglepni.
Ahogy o keszitette:
2 dl fott krumpli leve,ebbe egy keves gravy szirup es a hus kisult zsirja,
mindezt egy kicsit osszemelegitte (nem forralni)
majd 2 ek.liszttel besuritette. A szoszt a huszsir izesitette a gravy-tol
pedig a szine lett barna.
Hat azt hiszem nem fogom ezentul sem surun hasznalni ezt a martast,de ez
izles dolga.
En szivesebben fogyasztok a pulyka melle cranberry szoszt (piros afonya).
Kriszta
|
"Kukoricasult napraforgomaggal es piritott zoldsegekkel
10-10 dkg kukoricaliszt es kukoricadara,
10 dkg napraforgomag,
keves hidegen sajtolt napraforgo olaj,
5-5 dkg paprika,
gomba,
cukkini,
zoldborso,
ujhagyma
Kb. fel liter forrasban levo vizbe allando kevers mellett
beleontjuk a lisztet es a darat, soval izesitjuk, es suru,
de meg kenheto masszava fozzuk.
Hozzaadjuk a napraforgomagot, osszekeverjuk es kihutjuk.
A kihult masszabol kerek lepenyeket, vagy teglalap alaku
hasabokat formazunk, mindket oldalukat lisztbe forgatjuk es
keves forro olajban kisutjuk. A paprikat, cukkinit karikara,
a gombat cikkekre, az ujhagymat ujjnyi darabokra vagjuk,
keves olajban gyorsan megpiritjuk es a frissen kisult
kukorica lepenyeket ezzel talaljuk.
Tovabbi receptekert kattintson ide:
http://www.mindmegette.hu "
Probaljatok ki, mert nagyon finom.
Agi
|