Udv a Konyha rejtelmei irant erdeklodoknek
Ha van, aki ismeri a valaszt az alabbi kerdesekre, kerem, hogy publikusan,
vagy kozvetlenul az cimemre kuldje meg.
1. Miert nem ismerjuk/ismerik mifelenk a japan, vagy mas szake-t (rizsbort)?
2. Egy borivo magyarnak elvezetes lehet-e?
3. Hogyan lehet hozzajutni idehaza vagy kozel, es mennyire draga?
Koszi elore is!
G.ne Bojtos Klara
Budapest
|
Sziasztok Konyhatündérek !
Bp-en nem tudjátok hol lehet kapni zacskós Zwiebelsuppe - port, vagy valami
hasonlo magyar (Knorr,Podravka,Maggi) gyártmányt láttatok már?
Sajnos a mai napon elfogyott az utolso készletem.
Köszi a segitségeteket.
Ui.:
nem hagyományos levesként használom fel, hanem öntetként.
Eredetileg pulykahussal készitendö, de más szárnyassal is kitünö.
Hozzávalók:
8 pulykaszelet vagy 2 kicsontozott csirkemell szeletelve
2 gerezd fokhagyma
2 pohár tejföl
2 pohár tejszin
20 dkg sonka
1 Maggi hagymalevespor (Zwiebelsuppe)
Serpenyöbe tegyél kevés olajat,
bele 20 dkg nagyon apróra vágott sonkát,kicsit piritsd meg.
Tedd hozzá az összezuzott fokhagymát, és az összes többi
hozzávalót, fözd még 2 percig.
Abba az edénybe, melyben sütni szeretnéd tedd bele a
husszeleteket, az egész szószt öntsd rá, tedd be egy éjszakára
a hütöbe letakarva.
Másnap 25 percig sütöd a sütöben.
Körete: rizs, rizi-bizi.
Nagyon gyorsan elkészithetö, jó vendégváráskor is,
mivel elözö nap összedobható.
Nagyon finom (tejföl-tejszin HMMMM).
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
Szegény receptemnek nincs még neve.
Várom az ötleteket !!!!
|