>Temakor: Husveti nyul ( 12 sor )
>Ha tudtok elkeszitesi tanacsokat, recepteket,
>kerletek benneteket, ne kimeljetek.
Ami a nyuszit illeti nalunk nem volt hatalmas sikere.
Ketszer probalkoztam vele, mind a ketszer egyik
nyultenyeszto ismerosunktol kaptuk ajandekba mar
kobyhakeszen. A harmadik alkalommal mar nyiltan
megmondtam az ajandekezonak, hogy mi lemondunk rola.
Gyakorlatilag a zsengekoru nyulat eppen ugy el lehet kesziteni, mint a
csirket. Teljesen feher a husa, mint a csirkenek. Talan a kirantott
formaja nekem azert nem izlett, mert szaraznak ereztem. Viszont a
nyulpaprikas mar igazan jo izu volt. Megyozodesem, hogy vadasnak is jo
lehet, mert akkor is szafttal eszed es nem tunik szaraznak.
J.Zsoka
|
Nem tudom kaptal-e valaszt a kurtos kalacssuto eszkozre, de mi eppen
most jottunk haza a heten Erdelybol. En meg csak most kostoltam meg
ezt a fajta kalacsot, mert ugy gondoltam, amit itthon arusitanak az
nem az igazi. :-)) Ami igaz amit ettunk ott keszult a szemunk lattara,
finom illatokat arasztva, es tenyleg finom volt.
Nos ott minden piacon arusitottak ilyen tekeros sutofat. Erosen
gondolkodtam rajta, hogy veszek egyet, de nem igazan volt praktikus
alakja a szallitashoz. :-). Ez egy hosszu kb 1 cm atmeroju vasrud,
aminek az egyik vege hajtokarnak van behajlitva derekszogben, kb a
kozepen pedig egy kb 10 cm atmeroju tomor fahenger van, ami hasonlit
egy kicsit a nyujtofara, de kupos, nyilvan, hogy a kesz tesztat le
lehessen huzni rola.
Me'g ugyan eddig nem figyeltem fel ra, de meggyozodesem, hogy itthon
is lehet piacokon kapni.
J.Zsoka
|