1. |
vendeglo (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
hecsedli (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
3. |
re: recept (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
|
+ - | vendeglo (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
HA jol emlekszem meg a jo multkoriban talan itt volt szo arrol, hogy
par lelkes etteremlatogato, osszegyujtotte a legjobb budapesti
vendeglok listajat, a felszolgalt étel, ár, kiszolgalas, kulcsiny stb...
figyelembevetelevel. Tudnatok segiteni abban hogy hol juthatnek hozza
ezekhez (vagy ehhez hasonlo) infokhoz.
koszi elore is
--
tovabbi jo etvagyat
Szabó Gábor mailto:
|
+ - | hecsedli (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : wrote:
>Mikor gyerek voltam emlekeztem nagymamam csinalt lekvart belole.
>En is szeretnek csinalni, de nincs receptem.
Nem bonyolult az elkeszitese, bar van, aki egyenkent levagdossa a
csipkebogyo ket veget, es ki is magozza. Egy ismerosom az alabbi tomor
receptet irta:
" Csipkebogyo leszed. megmos, megfoz, atpaszíroz, almaval összefoz, cukroz,
beuvegel, kamraba tesz, kenyerre ken."
En a savanykas gyumolcsokhoz is maximum 30 dkg cukrot teszek
kilogrammonkent. Itthon lehet kapni egy Quittin nevu dzsem-tartositoszert,
ami almapektint tartalmaz es egy picike tartositoszert (NA-szorbat). Ez egy
picit besuriti a lekvarokat, de nem lesz tole olyan bolti allagu,
tul-kocsonyas.
udv,
Zita
|
+ - | re: recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia!
Van egy receptem, amivel a nagymamam szokta elrakni a
fokhagymat savanyusagnak. Sajnos nincs megadva semminel a
mennyiseg, es a levet is izles szerint kell elkesziteni.
A fokhagymakat megpucoljuk, maj enyhen sos, lobogo vizben 2
percig fozzuk, majd lecsepegtetjuk. Uvegekbe szorjuk, adunk
hozza uvegenkent par szem szegfuszeget, egy baberlevelet,
erre ontjuk az ecetes-cukros-sos vizet, tetejet leszoritjuk
meghamozott, vekonyra vagott gyomberszeletekkel.
Minimum 2 honapot ki kell varni a felbontashoz, mert ennyi
ido kell ahoz, hogy megerjenek az izek.
Agi
|
|