Udvozlok mindenkit!
Megcsinaltam a kovetkezo recept alapjan a kalacsot:
>Eddig a legjobban sikerult "kenyersutos" kalacsreceptem a kovetkezo:
>2.75 dl langyos tej
>50 dkg. simaliszt
>1.5 kk. poreleszto
>2 tojas sargaja
>6 dkg. olvasztott vaj
>6-8 dkg. cukor
>1 kk. so
>fel citrom reszelt heja
>6-8 dkg. mazsola
>Normal program, vilagos szinfokozat.
>A vajat a dagasztas vege fele szoktam raonteni a tesztara es olyankor meg
>szorok ra 1-2 kanal lisztet, hogy ne csuszkaljon a teszta az edenyben. A
>sutes beindulasa elott be szoktam kenni 1 tojas sargajaval.
>Sok sikert,
>Csepan Zsuzsa
Annyit modositottam rajta, hogy 1 dkg "rendes" elesztot tettem bele, es
legkozelebb az olvasztott vajat is azonnal belekeverem. Az ok: a csuszkalo
teszta elkezdett benne csapkodni, frocsogott az olvasztott vaj (nem
keszitettem a bal kezembe a kanalnyi lisztet...)
A gyerekeim megallapitottak, hogy jobb, mint a bolti... Ez feler egy
gasztronomiai Nobel-dijjal.
Ajanlom mindenkinek a receptet!
Lajos
Paks
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.445 / Virus Database: 250 - Release Date: 2003.01.21.
|
Szia Kati,
>A sok-sok finomsag mellett van valami fogyokura
> receptetek is?
> Johet maganba
>is.
Ha a jövő hétig ráér, akkor tudok küldeni recepteket. Most oda van a könyvem a
könyvkötőnél. Így recept nélkül maradtam átmenetileg;-) Pontosítanád, hogy mil
yen receptek is kellenének!
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|