Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1928
Copyright (C) HIX
2005-01-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Kenyersutesi gond (mind)  25 sor     (cikkei)
2 me'z (mind)  19 sor     (cikkei)

+ - Kenyersutesi gond (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Vettunk egy Hauser markaju 2 keverolapatos kenyersutogepet. Mivel a jo kis tomo
r, teljeskiorlesu lisztbol keszult kenyeret szeretjuk, ezert ilyen receptekkel 
kezdtunk kiserletezni. Direkt megfogadtam, hogy nem leszek turelmetlen, mert ir
tak sokan, hogy sokat kell probalkozni, mire eltalalja az ember a jo receptet. 
Namost a gond, hogy mar a hetedik kenyernel tartunk, es kezdem kilatastalannak 
erezni a helyzetet (vagy a gep rossz). Mar sokfelekepp kiprobaltuk, de az eredm
eny mindig ugyanaz: kivul csontkemenyre sul a heja (szinte csorbitja a kest ami
kor vagom fel), viszont belul lathatoan suletlen (es hol kicsit, hol jobban ele
szto szagu is). Mindent ugy csinalunk, ahogy kell. Mar a sutest is megprobaltuk
 maximum idotartamra allitani, hatha jobban megsul, de az eredmeny ugyanaz, max
imum a heja meg kemenyebb lesz. Az alapanyagokat is jo sorrendben tesszuk bele,
 ahogy itt (is) olvastam. Tobbfele liszttel probaltuk mar, minddel suletlen bel
ul.
Legutobb kiprobaltuk egy ismerosunk receptjet (hozott "mintat", az o  kenyersze
lete tokeletes volt, normalis heju, nagyon izletes kivul-belul), ugyanugy csina
ltuk, ahogy o (raadasul neki egy joval olcsobb gepe van), az eredmeny szinten a
z lett, mint fent emlitettem. 

Mit lehet meg szerintetek probalni rajta? En mar kezdem feladni.

Zu

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: gw-96-22.bekesnet.hu)
+ - me'z (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Kikristalyosodott. Ez a jelenseg is termeszetesnek mondhato, bar a jobb
> minosegu mezek nem szoktak kikristalyosodni. A pontos okat nem tudom.

Igaza van Gabornak, fajtafuggo a dolog. A mez cukortartalmaval fugg ossze, van 
amelyik eleve magasabb cukortartalmu, ezek hamarabb kristalyosodnak ki. Es valo
ban fugg attol is, hogy a mehesz mennyi cukorszirupot adott a meheknek. 

> Mikroban (v. hagyomanyos modon) fel lehet melegiteni, akkor ujra folyos
> lesz. 

A mikrorol nincsenek konkret informacioim, de a hagyomanyos melegitestol (gyk.:
 forro vizben) nem lesz semmi baja. Technologiai okokbol (jobban folyik -> konn
yebb vele dolgozni) a gyarban is melegitik. Meg a mehesz is, a magaet. 

> Nem tudom, az "ertekes" reszei ilyenkor mennyiben karosodnak...  

Ezt konkretan en sem. Talan egy mehesz...

Remelem segitettem valamennyit.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS