Szia! Itt egy edes variacio toltott zsemlere:
Turoval toltott zsemle
Fogunk 8 jokepu szikkadt zsemlet, levagjuk a kalapjat, kikaparjuk
ovatosan a belsejet, hogy meg kb 1 cm vastag kereg maradjon.
A kergeket beletesszuk egy tepsibe.
A kikapart zsemlebelet osszekeverjuk 2 tojas sargajaval, 25 dkg turoval,
2 cs vanilias cukorral, 5 ek cukorral, csipet soval, majd belekeverjuk a
tojasok habjat. Ezt a masszat beletoltjuk a kergekbe, visszatesszuk a
kalapjat, a tetejere egy kis darab vajat teszunk es betoljuk a forro
sutobe.
Kb 15 perc sutes utan meglocsoljuk a tetejet 2-3 dl meleg tejjel es meg
addig sutjuk, hogy megigya a levet, de ne szaradjon ki.
Kesz!
Udv: Ivett
|
Sziasztok!
> Bocsi, hogy csak most eszméltem, de én nagyon-nagyon szeretném megkapni
> ezt a könyvecskét az ősmagyar ételekről. Elküldené nekem vki?
> Előre is hálás köszönet!
Ez engem is erdekelne. Megkoszonnem, ha megkapnam.
Toltott zsemle
Hozzavalok:
6 vizes zsemle, 30-35 dkg tehenturo, 5 dkg mazsola, porcukor, vanilias
cukor, 1 ek rum, 2 tojas sargaja, 2-3 ek tejfol, tej
Elkeszites:
A zsemlek tetejet (szinte csak a hejat) levagom, finom puha belsejet
kiszedem. A turot 6-8 ek porcukorral, 1 ek vanilias cukorral, a
tojassargakkal es a kiszedett zsemlebellel villaval osszekeverem,
megtorom, majd belekeverem a megmosott es kivalogatott mazsolat es
megtoltom vele a zsemleket. Ezutan a zsemlekre visszateszem a levagott
"kalapot" es kenotollal megkenem oket tejjel, es tepsiben, kozepes meleg
sutoben 20-25 percig sutom.
Az eredmeny csodafinom, ropogos heju, izes belseju, szenzacios illatu,
laktato. Elotte pl. fejtettbablevest lehet adni.
Istvan
|