Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1443
Copyright (C) HIX
2003-03-17
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re:Fenyomag (mind)  23 sor     (cikkei)
2 Re:Fenyomag (mind)  38 sor     (cikkei)

+ - Re:Fenyomag (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Evet!

Egy receptet talaltam, amiben fenyomag van:

Toltott sult alma
Hozzavalok:
2  savanykas  alma,  1  citrom  leve,  1 evokanal vagdalt pisztacia, 1
evokanal  vagdalt  fenyomag, 5 dkg marcipanmassza, 1 tojassargaja, 1-2
evokanal  tejszin, 2 evokanal rumban aztatott mazsola, 1 evokanal vaj,
75 ml feherbor, 75 ml marsala(olasz bor), 1,5 evokanal narancslikor, a
disziteshez citromfu.

Elkeszitese:
Vagjuk  felbe  az  almat,  vagjuk ki a maghazat, majd csepegtessünk ra
citromlevet.Melegitsuk elo 180 fokra a sutot.
Keverjuk   ossze   a   pisztaciat,   a   fenyomagot,  a  marcipant,  a
tojassargajat es a tejszint. Szorjuk bele a mazsolat.
Kenjunk   ki   vajjal   egy   tuzallo  talat.Tegyuk  bele  az  almat,
csepegtessunk ra feherbort, marsalat es narancslikort.Sussuk a sutoben
kb. 1/4 orat.
Tegyuk  a  marcipanmasszat  a  kivajt  almaba,  majd  sussuk  meg  6-8
percig.Tegyuk tanyerokra az almat, ontsuk le a kifolyt level.
Citromfuvel diszitsuk, rumos teaval kinaljuk.
+ - Re:Fenyomag (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Evet!

Talaltam meg egy fenyomagos sutireceptet.

Fügés virág

Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):

25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
37 dkg liszt
12 dkg Koronás finom kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó(6 g) szárított, aprított narancshéj
15 dkg asztali füge
5 dkg fenyőmag
3 evőkanál cseresznyepálinka
2 evőkanál Koronás porcukor
a nyújtáshoz liszt 

Elkeszitese:
A hideg vajat feldaraboljuk.A lisztet a cukorral, a vanilias cukorral,
a  narancshejjal,  az  egyik  tojas  feherjevel, a masik tojassal es a
vajjal   robotgeppel   sima  tesztava  osszedolgozzuk.Kb.  30  percet
pihentetjuk.  Serpenyoben  a  fenyomagot  kozepes hofokon aranysargara
piritjuk,  majd  felapritjuk es osszekeverjuk az apro darabokra vagott
fugevel, a cseresznyepalinkaval es a porcukorral.
A  tesztat  lisztezett  deszkan  3 mm vastagsagura kinyujtjuk, es 8 cm
atmeroju viragokat szurunk ki belole.A leeso darabokat osszegyurjuk, a
tesztat  kinyujtjuk,  majd ujabb viragokat szaggatunk belole.A viragok
kozepere keves masszat halmozunk.A tesztaszeleket az 1 evokanal vizzel
simara   kikevert   tojassargajaval   megkenjuk,   es   a   viragokat
kettehajtjuk.  A  maradek  tojassargajaval  megkent  sutemenyeket ket,
sutopapirral  kibelelt  tepsibe  helyezzuk.Elomelegitett  sutoben, 200
fokon (gaztuzhelynel 3-as fokozaton) 12 percig sutjuk.

Szia!
Agi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS