> Felado : [Hungary]
> Temakor: hazikenyer ( 6 sor )
> Idopont: Tue Jun 26 00:33:23 CEST 2001 KONYHA #888
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lenne egy kerdesem: -Hogyan lehet hazilag kenyeret kesziteni?????
Valaszaitokat elore is koszonom.
Sziasztok T.Dániel
- hat, leginkabb ha sutsz :-)))
de azert leirom hogy en hogy csinalom es ezt persze lehet varialni
˝ l folyadek (viz vagy tej esetleg aludttej), 5 dkg eleszto + 2 kaveslanal cuko
r
1 teaskanal so, ca 13 dl liszt, ˝ dl olaj
Az elesztot keves vizzel/tejjel es a cukorral feloldod. A lisztbe belekevered a
sot, beleontod az olajat a többi folyadekot es vegul a feloldott elesztöt.
Összedolgozod (en gepben szoktam) es ruhaval letakarva hagyod duplajara megkeln
i, ez ca ˝ ora.
Utanna atgyurod es vagy 2 cipot vagy ca 20 zsemlet formalsz belöle.
Ruha alatt megint ca ˝ orat hagyod kelni es ha cipo/kenyer akkor 175 fokon kell
sulnie kb 40 percet ha zsemle akkor 225 fokon ca 10 percet.
Ha valakit erdekel: van meg vagy 20 fele!
jo munkat + etvagyat!
Agnes
|
Sziasztok konyhasok!
Par honappal ezelott vendegsegben ettem finom soletet. Akkoriban el is
kertem a receptet, ami most kerult a kezembe, ezennel megosztom veletek.
Bevallom, hogy en meg sohasem keszitettem, de a heten feltetlenul
kiprobalom, megpedig bogracsban, fedo alatt.
Ha fustolt csulkot, vagy sonkat fozok, a levet mindig lefagyasztom, ebbol
fogok hasznalni majd a viz helyett.
Szombaton bogracs gulyast foztem, - nagyobb tarsasag volt nalam -, de az
elejetol ugy csinaltam, hogy hosszabb lere engedtem, es a megmaradt levet
lefagyasztottam. Telen a konyhai gulyashoz adva, egy kis nyari fustos izt
varazsol majd a tanyerba.
Hozzavalok: (az adagok az ovalis sutoedenyre vannak meretezve, ami kb.
12-15 szemelynek elegendo adag.)
Kb. 3,5 - 4 kg fustolt sertes ill. friss pulykahus, durvan fele-fele
aranyban,
1/2 kg voroshagyma,
2 - 3 sarga - ill. feherrepa,
1 db zoldpaprika,
2 - 3 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
so, bors,
75 dkg nagyszemu bab (nem feher)
A hust nagyobb darabokra szeleteljuk, majd olajon megpiritjuk.
A voroshagymat olajon uvegesre paroljuk, hozzaadjuk a fokhagyma gerezdeket,
majd hozzaadjuk a hushoz. Sozzuk, borsozzuk, meghintjuk pirospaprikaval,
ratesszuk a karikara vagott sarga - ill. feherrepat, a kockara vagott
zoldpaprikat, es vegul erre kerul a bab. Annyi vizzel ontjuk fel, hogy a
babot boven ellepje. Lefedve kozepforro sutoben (also racson) kb 3 - 3,5
oran keresztul paroljuk.
Ugy remlik, hogy az osrecept szerint libahussal keszul, de igy is igen
finom.
Jo etvagyat kivan: Misi
|