Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 892
Copyright (C) HIX
2001-07-03
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Kenyer (mind)  28 sor     (cikkei)
2 Solet (mind)  36 sor     (cikkei)

+ - Kenyer (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary]
> Temakor: hazikenyer ( 6 sor )
> Idopont: Tue Jun 26 00:33:23 CEST 2001 KONYHA #888
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lenne egy kerdesem: -Hogyan lehet hazilag kenyeret kesziteni?????
Valaszaitokat elore is koszonom.

Sziasztok             T.Dániel

- hat, leginkabb ha sutsz :-)))

de azert leirom hogy en hogy csinalom es  ezt persze lehet varialni

˝ l folyadek (viz vagy tej esetleg aludttej), 5 dkg eleszto + 2 kaveslanal cuko
r
1 teaskanal so, ca 13 dl liszt, ˝ dl olaj
Az elesztot keves vizzel/tejjel es a cukorral feloldod. A lisztbe belekevered a
 sot, beleontod az olajat a többi folyadekot es vegul a feloldott elesztöt.
Összedolgozod (en gepben szoktam) es ruhaval letakarva hagyod duplajara megkeln
i, ez ca ˝ ora.
Utanna atgyurod es vagy 2 cipot vagy ca 20 zsemlet formalsz belöle.
Ruha alatt megint ca ˝ orat hagyod kelni es ha cipo/kenyer akkor 175 fokon kell
 sulnie kb 40 percet ha zsemle akkor 225 fokon ca 10 percet.

Ha valakit erdekel: van meg vagy 20 fele!

jo munkat + etvagyat!
Agnes
+ - Solet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok konyhasok!

Par honappal ezelott vendegsegben ettem finom soletet. Akkoriban el is
kertem a receptet, ami most kerult a kezembe, ezennel megosztom veletek.
Bevallom, hogy en meg sohasem keszitettem, de a heten feltetlenul
kiprobalom, megpedig bogracsban, fedo alatt.
Ha fustolt csulkot, vagy sonkat fozok, a levet mindig lefagyasztom, ebbol
fogok hasznalni majd a viz helyett.
Szombaton bogracs gulyast foztem, - nagyobb tarsasag volt nalam -, de az
elejetol ugy csinaltam, hogy hosszabb lere engedtem, es a megmaradt levet
lefagyasztottam. Telen a konyhai gulyashoz adva, egy kis nyari fustos izt
varazsol majd a tanyerba.

Hozzavalok: (az adagok az ovalis sutoedenyre vannak meretezve, ami kb.
12-15 szemelynek elegendo adag.)
Kb. 3,5 - 4 kg fustolt sertes ill. friss pulykahus, durvan fele-fele
aranyban,
1/2 kg voroshagyma,
2 - 3 sarga - ill. feherrepa,
1 db zoldpaprika,
2 - 3 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
so, bors,
75 dkg nagyszemu bab (nem feher)

A hust nagyobb darabokra szeleteljuk, majd olajon megpiritjuk.
A voroshagymat olajon uvegesre paroljuk, hozzaadjuk a fokhagyma gerezdeket,
majd hozzaadjuk a hushoz. Sozzuk, borsozzuk, meghintjuk pirospaprikaval,
ratesszuk a karikara vagott sarga - ill. feherrepat, a kockara vagott
zoldpaprikat, es vegul erre kerul a bab. Annyi vizzel ontjuk fel, hogy a
babot boven ellepje. Lefedve kozepforro sutoben (also racson) kb 3 - 3,5
oran keresztul paroljuk.
Ugy remlik, hogy az osrecept szerint libahussal keszul, de igy is igen
finom.

Jo etvagyat kivan: Misi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS