Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1925
Copyright (C) HIX
2005-01-04
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: kenyersutes (mind)  19 sor     (cikkei)
2 pogacsa (mind)  32 sor     (cikkei)
3 me'z es tejfol (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - re: kenyersutes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Andi!

En inkabb csak a hagyomanyos sutoben probalkozom kenyersutessel, de kozben
buzgon olvasom az ezzel kapcsolatos recepteket, forumokat. Szamomra ugy
tunt, hogy nincs "egysegesen bevalt" recept. Ugyan nagyon hasonloak a
manapsag kaphato kenyersutogepek (foleg a noname-ek), de mindegyikre ki
kell kiserletezni, hogy melyik a legjobb recept ill. program. Es akkor meg
nem is beszeltem a lisztek eltero minosegerol... Me'g az ugyanolyan markaju
es fajtaju lisztek sem hozzak mindig ugyanazt az eredmenyt. 
Javaslom neked az Index kenyersutessel foglalkozo topikjat: 

INDEX » Fórum »  Életmód »  Konyhaasztal » Mindennapi kenyerünk
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=1001728&la=40819650

Tobb mint 7000 hozzaszolas, tapasztalatcsere, es sok-sok recept. Szerintem
egeszen biztosan akad valaki, akinek ugyanolyan gepe van, mint neked. 

udv,
Zita
+ - pogacsa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Engedve a tomeg nyomasanak (:-))) beirom a pogacsareceptet. Nagyon
egyszeru, nehez elrontani.

A kenyersutogep vodrebe beleteszunk 2 dl tejfolt, 1 kanal cukrot, 1 egesz
tojast es 3 sargajat es egy fel (2,5 dkg) elesztot. Osszekeverjuk, es
hagyjuk egy kicsit felfutni (nem kell, hogy nagyon megnojon). Ha
"megmozdult", akkor hozzavagunk 25 dkg margarint, mi eddig Liga
margarinnal csinaltuk, de szerintem massal is jo.
Hozzamerunk 65 dkg finomlisztet es 4 kiskanal sot, esetleg aki szereti 1
kiskanal komenymagot is tehet bele. A kenyersutot a dagasztasra vesszuk,
es hagyjuk dolgozni. Ha lejart, akkor elvileg pont tele kellene lenni az
edenynek. A kesz tesztat legalabb egy ejszakara hutobe tesszuk, masnap
lehet nyujtani, a tetejet bevagdosva szaggatni, tojassal megkenni,
tetejere sajtot, es sutni.

Megjegyzesek: Tejfolbol mehet egy kicsit tobb is, el nem rontja.
Volt mar olyan, hogy a margarint sikerult annyira megmelegiteni, hogy
teljesen megolvadt. Talan meg jobb volt, mint mikor darabosan lett
beleteve, arra viszont vigyazni kell, hogy az elesztot meg ne forrazzuk.
A sot a liszt tetejere szoktam tenni, allitolag nem jo, ha kozvetlenul
erintkezik az elesztovel. Amugy a so kihagyasa igen konnyen eszlelheto: 20
perc keles utan tele van az edeny...

Jo sutest, en is szivesen fogadok jo kis kenyersutos recepteket.

-- 
  NGabor

     06/30/677-14-99          #Linux forever! (Debian Sid; 2.4.27)
*Magyarországon minden 41. ember Nagy. Családon belül még jobb az arány.*
+ - me'z es tejfol (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

-Ha a tejföl körül valami folyadékot találok kibontásnál, mi a helyes
cselekedet : kiönteni, vagy keverjem/vegyítsem össze a tejföllel? egyáltalán
mit jelent ez?

-Ha a méz egész homályos-átlátszatlan az mitől van? jót/rosszat jelent-e?

-A mazsolát /datolyát/ szokták-e megmosni, vagy ez felesleges?

Köszönettel,
Via

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS