1. |
Re: madartej (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
2. |
Hali minden hozzáértőnek! (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: madartej (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
4. |
gofri (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: madartej (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello!
Allitolag mikroban is lehet, de az nekem soha nem sikerult. Ami viszont bevalt,
az a kovetkezo modszer: a felvert habot
nagy edenybe kell rakni, vizet kell forralni, aztan a vizet raonteni a habra. A
kozepen lesz egy lyuk, ott folyik le alulra
a viz. Utana le kell fedni az edenyt, es jo darabig ugy hagyni. Az egesz hab eg
y tombben dermed meg, kanallal konnyen ki
lehet szaggatni belole a galuskakat, es nem esik ossze.
Norbi
> Tobbszor probalkoztam mar madartejjel, de a habja mindig osszeesik
> es aszotta valik, amikor kiveszem a forro tejbol. Hogyan erheto el, >hogy
> szep nagy es gusztusos maradjon?
> Elore is kosz: Dori
|
+ - | Hali minden hozzáértőnek! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kertes házban lakom és ebből adódóan merült fel annak igénye,
hogy kolbászfüstölőt kellene készíteni.
Az elgondolást tett követné, ha... Ha tudnám, miképpen kell egy
egyszerű kolbászfüstölőt - néha egy kis szalonnát is
beakasztanánk - elkészíteni.
E tekintetben kérek segitséget ,ha lehet pontos leírással,vagy
rajzzal. Köszi Zotya
Lehet magánba is:
|
+ - | Re: madartej (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
HIX KONYHA > 2003.09.15. 02:39:57-kor írta:
> Tobbszor probalkoztam mar madartejjel, de a habja mindig osszeesik
> es aszotta valik, amikor kiveszem a forro tejbol. Hogyan erheto el, hogy
> szep nagy es gusztusos maradjon?
Hello, Dori!
Tobb oka van annak. )
1. Lapos peremu serpenyo - vagy labas kell a tejhez.
2. A tojasok habjat kemenyre kell verni, de nem szabad tulverni!
Ezt bizony csak tapasztalat utjan lehet megtanulni, mert minden
tojas mas. Eleg, ha csak csucsot huz a habvero, amikor kiveszed
a habbol.
3. A tal, amibe a tojasok feherjet verni akarod, teljesen szaraz legyen.
4. A habverot is nem akkor kell elobliteni es letorolni - legyen szikra
szaraz, mire a feherjekbe martod.
5. GYENGE forrasban levo tejbe kell szaggatni a habot.
6. Amikor benne van, szamolj el lassan negyig, es azonnal forditsd
meg! Azt az oldalat is csak 3-4-ig fozd, es mar szedd is szurotalba!
Ennyi.
Sok sikert!
Maria
Maria
|
+ - | gofri (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok! Tud valaki gofri, vagy amerikaiul waffel recepte(ke)t kuldeni
nekem? A neten talaltam nehanyat, de azok nem nagyon tetszettek.Valami olyan
erdekelne, amit masok mar kiprobaltak. (Juharszirupom mar van.)
Lehet, hogy nem annyira kozerdeklodesre erdemes tema, inkabb maganban
kuldjetek el!
koszonom szepen elore is!
Rododendron
|
|