Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1934
Copyright (C) HIX
2005-01-13
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: re: borscs leves (mind)  15 sor     (cikkei)
2 curry (mind)  33 sor     (cikkei)
3 barscs (mind)  15 sor     (cikkei)
4 re: re: me'z (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - re: re: borscs leves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Zsoka,

sajnos nem tudtam kivenni a receptedbol, hogy

- a hagymaval mit kell csinalni, ami a hozzavalok kozott szerepel,

- fontos-e baberlevellel izesiteni a levest (mivel a hozzavalok kozott nincs
megemlitve)

- es hogy a hust nyersen vagy fotten jobb elvagni.

Ha meg ezeket is megirod, talan nekem is sikerul az elkeszitese. Elore is
koszonom.

Ibolya neni
+ - curry (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>öt és fél hónap után újra itthon.

Udv ujra kozottunk! :-) 

>Itthon ódzkodom a curry használatától. Utoljára amit vettem, az 
>túlságosan erős illatú és izű volt. Hányfélét lehet itthon kapni, ki 
>használja, kinek van vele jó vagy rossz tapasztalata?

Szerintem a curry fuszerkeverek annyi fele, ahany gyartmany. Indiaban
minden haziasszony maganak keveri, de tajegysegenkent is valtozik. Rovid
idezet kedves externetes listatarsam honlapjarol: 

---
http://sgicenter.oai.hu/szuper/Fuszerek/index.html
Curry fűszerkeverékek
Pikáns fűszerkeverékek. Tizenöt-húsz fűszert tartalmaznak. Fő alapanyaguk a
sárga kurkumagyökér és a Curry levél, római kömény, koriander, chili és a
szerecsendió. Többféle változatban készül; külön összetétele van a
szárnyas-, a vad-, a birka- és egyéb húsok fűszerezésére. Az Európában
készített készítmények gyengébbek az eredeti indiainál. A curry port
általában tálalás előtt, de mértékletesen használjuk.
---

Ha nem szereted a tul eroset, javaslom a Kotanyi zacskos curryjet. Ez egy
viszonylag enyhe keverek. A Nagycsarnok aljaban levo AZSIA boltban legalabb
3-4 felet lehet kapni, tapasztalatom szerint a Madras-curry a legpikansabb.
A currys etelekbe ebbol csak egy fel kiskanallal szoktam tenni, a kb.
evokanalnyi enyhe curry melle. 
A Lehel piac also reszen is van egy arab fuszeres, nala is lehet tobbfele
curryt kapni. Nem olyan draga, erdemes probalgatni...

udv,
Zita
+ - barscs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

J. Zsókának köszi a receptet.
Elkészítettem, de persze változtattam rajta (ahogyan a hajón láttam a 
szakácsunktól), én uram bocsá' nem nyers céklát, hanem üveges 
céklasalátát használtam hozzá, és így nem kell bele ecet. És bacont 
sütöttem ki, nem olajon dinszteltem a zöldségeket, és úgy habartam be, 
ahogy Jacek.

És persze fotóstul kint van a honlapomon.

Currivel később foglalkozom, holnap műtik a bal csuklómat :-(((

Üdv: István
www.szekelyistvan.hu
+ - re: re: me'z (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> En ugy tudom, hogy az a mez, 
> ami kristalyosodik, az _garantaltan_ 
> termeszetes mez. Ti. az izocukorral 
> hamisitott mez sosem fog 
> kristalyosodni. 

Kerdes az, hogy mit nevezunk termeszetesnek. Mert mi van akkor, ha egy kilo mez
 helyett otot akar a mehesz, es telezabaltatja a meheket cukorsziruppal? Az ter
meszetes???

> Informacioim szerint az akacmez van 
> legjobban kiteve a hamisitas veszelyenek.

Ez igaz, de csak azert, mert az a legdragabb. Amugy pontosan ugan ugy hamisitja
k. :-(

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS