Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 700
Copyright (C) HIX
2000-11-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: le'pes mez (mind)  6 sor     (cikkei)
2 RE: *** HIX KONYHA *** #699 Rec: Martini (mind)  74 sor     (cikkei)

+ - Re: le'pes mez (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Latjatok, milyen hianyos a tudasom?  Azt tudtam, hogy nekunk, embereknek
van lepje, de a mehekrol nem.  Mivel nagybatyam, a mehesz, ma'r tobb
evtizede halott, ot nem tudtam megkerdezni.  Koszonom a reszletezest,
Suhy!

Martha
+ - RE: *** HIX KONYHA *** #699 Rec: Martini (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

 [Hungary] irta:
> Temakor: Martini ( 9 sor )
Valamikor reges-regen keszitettem a targyban irt italt. Sajnos a receptet
nem
talalom. Ha valaki ki tudna segiteni......

Kedves Besse!
En meg nem csinaltam, de a fiam mixertanfolyamra jar, ezert gyujtottem neki
a kovetkezoket.
Sziasztok!
Bobe

Martini
1 l feherbor
1 dl 96%-os tisztasz
6 evokanal cukor
3-4 csapott kaveskanal feher uromfu 3 szem szegfuszeg
1 csomag vaniliascukor
A feherborhoz tisztaszeszt ontve,  cukorral, feher uromfuvel, szegfuszeggel
es vaniliascukorral izesitjuk. 4 napig lefedve erleljuk. Kozben tobbszor
megkeverjuk. Vegul nehanyszor atszurjuk es uvegekbe toltjuk. Forras: nem
tudom

Martini
1/2 kg rizs, 1,5 kg cukor, 2 db citrom, 2-3 szem szegfuszeg, 2 dkg eleszto,
1 csomag mazsola, 1 rud vanilia.
3,5 liter vizet osszefozunk 1,5 kg cukorral szirupnak. Beletesszuk a rizst
egy dunsztos uvegbe es raontjuk a kihult szirupot. Beletesszuk a tobbi
adalekanyagot. Lekotjuk egy nejlon darabbal. Tetejet megszurkaljuk, es 1
honapig allni hagyjuk. Letisztulas utan lefejtjuk, meg 1-2 napig ulepitjuk,
es ismet szurjuk.  http://www.extra.hu/webcuki/


Martini (szaraz)
3 D narancs-keseru, 2/3 szaraz gin, 1/3 piros vermut.
Keveres keveropoharban (mixelopohar), diszites 1 szem olivabogyoval. Az ital
felszinere citromhejbol olajat froccsentunk. Pomnen Matuska ITALOK A-tol
Z-ig  (D=dash, 1D=1 csepp)

Martini-klasszikus koktel
4 cl Gordon's Dry Gin, 1 cl szaraz vermut, 1 zold olajbogyo, citromhej.
Nehany jegkockat keveropoharba teszunk, a gint es vermutot hozzaadjuk,
megkeverjuk, lehutott kis koktelospoharba szurjuk, az olajbogyot
beletesszuk, a citromhejjal permetezzuk. Megjegyzes: a Martini valoban a
vilag legnepszerubb koktelja, melyet a 19. szazadban Amerikaban keszitettek
es onnan indult el diadalmenete. Az edestol a szarazig szamtalan variacioja
letezik. Napjainkban fokent "szarazon" isszak, amely a gin-vermut aranyatol
fugg. Probalja ki On is, hogyan szereti ezt a klasszikus koktelt.
Figyelmezteteskeppen: ezt a koktelt nem szabad razni, hanem keveropoharban,
2-3 szaraz jegkockaval kell keverni.  A mu eredeti cime: Dr Oetker: Drinks
mit Promille Masodik kiadas Forditotta: Torok Iren


Perfect Martini-Happy Hour
4 cl Gordon's Dry Gin, 1 cl szaraz vermut, 1 cl piros vermut, citromhej.
Nehany jegkockat keveropoharba teszunk, a gint es vermutot hozzaadjuk,
megkeverjuk es kis koktelospoharba szurjuk. Citromhejjal permetezzuk.  A mu
eredeti cime: Dr Oetker: Drinks mit Promille Masodik kiadas Forditotta:
Torok Iren

Martini
Hozzavalok:
2 oz. gin or vodka (1 oz=kb 1 cl)
2 dashes of dry vermouth (dash=csepp)
lemon twist, olive or cocktail onion
Dry: Use 1 dash of vermouth
Extra Dry:  1-2 drops of vermouth (1 drop=1/3dash)
Dirty:  Add a dash of olive juice
Elkeszitese: Combine everything into a shaker with ice, shake or stir well,
strain into a chilled cocktail glass,  add the olive, lemon or onion and
serve.
Stirring Clear, strong flavor,  Shaken Cloudy, masked flavor
A pohar tipusa: Cocktail
Forras: 100 Proof Cocktail Planner (program)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS