1. |
KOSZI SZEPEN (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
2. |
zoldsegek sozasa + koszonet (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
3. |
Elzaszi sertesborda... (mind) |
38 sor |
(cikkei) |
|
+ - | KOSZI SZEPEN (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Nagy-nagy koszonet a beszamolodert! Igazan olyan elvezetes volt, hogy
>meg szegenyes fantaziaval is ott erezte magat az ember a meghivottak
>kozott. :-))). En rendkivul elveztem, amit leirtal es ahogyan leirtad.
>Legyszives, ne hanyagolj el bennunket :-) es irj maskor is, hadd
>gazdagodjon a kepzeloeronk. ;-)
>Szep hetveget mindenkinek szeretettel Zsoka.
Tenyleg nagyon jol esett, hogy orommel olvastatok. Probalok majd irni neha
neha, de most par hetig van egy surgos elfoglaltsagom, illetve lenne:(((.
A napokban lesz Europa legnagyobb, legujabb luxus hajojanak a felavatasa
Velenceben, --mar hetek ota el-elhalasztjak, nem tudni miert-- es ha el
tudok menni, ott is lesz biztos ennivalo, vagy csak italkinalatok, akkor
arrol is meselek. Mivel Julius 15-re terveztek, amikor kulonben is a
csodalatos -tuzijatekokkal egybekotott- Redentore unnepseg van, igy nem
tudom, hogy meg tudjak-e tartani a hajo avatast, mert annyira azert sok
hely nincs velenceben, hogy a hajň is elferjen a Szent Mark obolben, no meg
a nepek a tuzijatekban is tudjanak gyonyorkodni. De 15-en pedig mar ki is
indul az elso utjara a hajo. Igy fogalmam sincs, hogy oldjak meg a
dolgokat.
Azert tudvalevo, hogy az olaszok a szervezesben nem jarnak elen....
Udv. Mindenkinek:
Izabella
|
+ - | zoldsegek sozasa + koszonet (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Zsoka irta:
>a patisszont, cukkinit, tokot vagy a padlizsant sutes elott
>nem celszeru besozni. A so "nedvszivo" hatasa miatt az emlitett
>zoldsegek levet eresztenek, es igy sok ertekes vitamin es asvanyi
>anyag is tavozik beloluk.
Az osszes szakacskonyv, ujsagban talalhato recept, stb. _kifejezetten_
eloirja, hogy be kell sozni. Valami olyat emlegetnek, hogy maskepp keseru
lesz.
Na most akkor mi az igazsag??
--Velencei lakoma
Tegnap nem voltam gepkozelben, de en is csatlakozom Zsokahoz.
Kedves Izabella, fantasztikus volt a tudositasod :-), koszonjuk. A
pavlovi reflexeim igencsak mukodesbe leptek olvasas kozben. :-)))
Nagy kedveloje vagyok az olasz konyhanak, es ilyenkor nyaron fokepp
szivesen csinal az ember valami gyors, olaszos kajat.
Ha esetleg valamelyik nap lesz egy kis idod, leirnad nekunk, hogy a
_bruschetta_-t hogy kell csinalni, hogy annyira finom legyen, mint
Olaszorszagban? :-)
Na lenne meg ket kerdesem: van kulonbseg az altalad emlitett caprese, es a
margherita kozott? A paradicsom+mozzarella eloetelt mintha margheritanak
hallottam volna valahol.
Prosecco - hmmm... :-)))) nym. nym.. :-) Irtad, hogy ez is habzobor. Van-e
kulonbseg a Prosecco es a Lambrusco kozott? Csak az edessegi "foka'? Mi ez
utobbit dontogettuk magunkba forro ejszakakon, mikor Perugiaban voltam
osztondijas. Regi szep idok.... :-))
sziasztok,
Zita
|
+ - | Elzaszi sertesborda... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szevasztok!
Hozzavalok:
60 dkg serteskaraj
so
4-4 dkg liszt es fozomargarin
A pecsenyehez:
1 mk. paradicsompure
csipetnyi orolt komeny
liszt
A kaposztahoz:
10 dkg husos csaszarszalonna
4 dkg fozomargarin
1 kis fej hagyma
80 dkg savanyu kaposzta
1 dl feherbor
1 mk. orolt komenymag
A tetejere:
1 par virsli
2 dkg fozomargarin
A karajt folszeleteljuk, kisse kiverjuk, inas reszeit bevagdossuk es megsozzuk
. Utana lisztben megforgatjuk, a forro margarinon mindket oldalukat megsutjuk,
majd egy masik edenybe atszedjuk. Visszamarado zsirjabol pecsenyelevet fozunk,
a husra szurjuk es megparoljuk. A szalonnat kis kockakra vagjuk, a margarinon k
isse kiolvasztjuk. A hagymat tisztitas utan folapritjuk, a szalonnahoz adjuk. 1
-2 percnyi piritas utan beletesszuk a savanyu kaposztat, megsozzuk, a komennyel
fuszerezzuk, majd lefodve puhara paroljuk. Elfovo levet borral potoljuk. Kozbe
n a virslit leborozzuk, karikara vagjuk, es a margarinon megpiritjuk. Talalasko
r eloszor a bordak kerulnek a tanyerra, majd a kaposztat, azutan a virslit halm
ozzuk ra.
--
(ollózás! ) Jó étvágyat!
Üdv.: Csavajda László
|
|