1. |
kenyérsütés (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
2. |
vadhús (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
3. |
Re:Lencsefozelek (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
4. |
Re:daragomboc, majgomboc (mind) |
30 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: Raffaello s.tejjel (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
|
+ - | kenyérsütés (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Kedves édesanyámat lepném meg karácsonyra egy kenyérsütő géppel, és ehhez
szeretnék recepteket kérni.
Előre is köszönöm:
P.
|
+ - | vadhús (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hi Mindenkinek és Békés Karácsonyt!
Debrecen környékén tud valaki olyan húsboltot, ahol
vadhúst (szarvas, őz) lehet kapni (nem fagyasztott formában).
Sűrgős és köszi.
McCore
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: pull11.satrax.hu)
|
+ - | Re:Lencsefozelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: lencsefozelek ( 6 sor )
> Idopont: Mon Dec 10 08:23:20 CET 2001 KONYHA #1034
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok,
>
> Szeretném megtudni egy igazán finom lencsefőzelék receptjét, ha tudtok
> kérlek segítsetek.
> Köszi
> gabi
>
Ahogy én csinálom: Adagonként kb. 10 dkg lencsét megmosok és éjszakára
beáztatom. Az áztatóvízben teszem fel foni. Ha füstölt hússal fozöm, akkor
hozzáteszem a félig már megfozött húst, és a levébol annyit, hogy ne sózza
el az ételt, ha kolbásszal, akkor a kettobe-háromba vágott kolbászt. (Ha
éppen egyiket sem fozök hozzá, akkor is szoktam vagy eltett
füstölthús-levet, vagy legalább egy kis füstölt szalonnabort fozni bele) Egy
egész hagymával, babérlevéllel, szegfuborssal, borókával fuszerezem, szükség
szerint sózom.
Ha megfott, kiszedem belole a húst, kolbászt, a kolbászost csak behabarom
tejföllel, egyébként a pillanatnyi hangulat szerint esetleg paprikás
rántással be is rántom. Tálaláskor adok hozzá citromot, ecetet, plusz
tejfölt. A feldarabolt füstölt hússal, kolbásszal tálalom, de külön
fasírttal, pörkölttel, sült hússal is jó.
Edit
|
+ - | Re:daragomboc, majgomboc (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [Yugoslavia]
> Temakor: Grizgomboc ( 5 sor )
> Idopont: Fri Dec 7 22:34:33 CET 2001 KONYHA #1031
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Hello!
> Szeretnem a felesegemet meglepni egy jo grizgomboc es majgomboc receptel.
> Mivel az ove egyszer puhara sikerul egyszer meg kemeny lesz. Mi a finom
puha
> gombocot szeressuk a levesben. Recepteket elore is koszonom.
> Joska
>
>
Daragombócból könnyu és puha lesz a következo szisztémával: egy tojást
mélytányérban villával verj fel, és folyamatosan keverj hozzá annyi darát,
hogy már jól összeálljon, de még ne legyen kemény. Mivel ezt a fajtát
pihentetés nélkül azonnal a csendes forrásban levo levesbe szaggatjuk, ha
híg lett (szétesik) tehetünk hozzá még egy kis darát. Egy kicsit meg lehet
sózni a tojást, de, ha a leves elég sós, nem szükséges. Nagyon finomra
vágott petrezselymet is lehet belekeverni.
Májgombóc: Kb. 10 dkg elkapart májhoz (én legszívesebben csirke- vagy
pulykamájból csinálom, azt nagyon könnyu elkaparni) egy beáztatott,
kifacsart zsemlyét, egy kanál finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint
sót, borsot vagy fehér borsot keverünk, hozzákeverünk annyi felvert tojást,
hogy jó képlékeny massza legyen (nem biztos, hogy egy egészet felvesz). Ha
hígra sikerül, kis prézlivel lehet megkötni.
Edit
|
+ - | Re: Raffaello s.tejjel (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [International]
> Temakor: rafaello ( 6 sor )
> Idopont: Fri Dec 7 18:33:50 CET 2001 KONYHA #1031
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Tudja valaki, hogy hogy lehet ugy kesziteni, hogy kondenzalt tejjel
inditasz
> tejpor helyett?
>
> Kosz,
>
> Zsuzsa
>
A tegnapiban (#1030) volt ilyen is
Edit
|
|