1. |
re: Bor fogyokura (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
2. |
RE: csipkebogyolekvar kerdes (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
3. |
zoldseg (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1316 (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
5. |
cascaval (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: Zold tea (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
|
+ - | re: Bor fogyokura (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Emilia irta:
>En inkabb azt mondanam, hogy nagyon egyoldalu,
>hianyzik rost, vitamin, feherje, es mint ilyen, hozza sem nyulnek.
Epp tegnap lattam egy nemet adon egy riaszto modszert. Tobbtizezer Euroert
vhol Ausztria legszebb reszen szerveznek gazdagoknak fogyokurat - persze
luxuskorulmenyek kozott. Vmi specialis szaraz tonkolybuzakenyeret etetnek a
paciensekkel, de abbol se sokat :-), meg asvanyvizet lehet inni. A
riportban egy von und zu :-) Sayn-Wittgenstein baro nyilatkozott, annyira
leromlott az allapota, hogy korhazba kellett szallitani. Szoval minden
egyoldalu fogyokura veszelyes lehet.
Zita
|
+ - | RE: csipkebogyolekvar kerdes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Katalin,
ugy tunik, nincs kiralyi ut. :-)
A konyvem (Erdelyi Lajosne dr.: Rakjuk el telire) ketfele modszert ir:
* az egyikben a fott bogyot eloszor egy durvabb, majd egy finomabb szovesu
szitan kell attorni/paszirozni. Ezutan a "masszat" addig forralni, mig
surusodni nem kezd. Ekkor kell belekeverni a cukrot es tovabbi 20-25 percig
fozni.
* a masik modszer (szerintem) meg macerasabb. A bogyokat (egyenkent!!!)
kettevagni, es a magokat kikaparni. Az igy nyert gyumolcshust atobliteni,
majd annyi vizzel felonteni, hogy ellepje, es puhara fozni. De ennel is
ajanlja az egyszeri paszirozast.
Csipkebor recept sajnos nincs ebben a konyvben. :-( Szorp recept nem jo? :-)
sziasztok,
Zita
|
+ - | zoldseg (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
En ugy szoktam grillezni zoldsegeket, hogy szeletelt zukkinit (1 cm
vastag), negyedelt-felezett gombat, darabolt vastagabb leveleire szedett
lila hagymat bepacolok olivaolaj, balzsamecet, zuzott fokhagyma,
kakukkfu, oregano pacba (PICI so is mehet bele) 30-60 percre. Majd
fapalcikara, vagy vekony nyarsra huzom oket felvaltva, es ugy grillezem.
Nagyon finom. Ugyanez a pac felhasznalhato csirkemell darabok
izesitesere, amit szinten palcikara huzva sutok. Bea
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1316 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Brindza románul nem jelent semmit.
> Brânza az túró. Pontosabban tehéntúró.
Bocsanat, de ha csak tehenturo, akkor szerinted mit jelent pl. a 'brânza
de oaie"? (Ahogy latom, ennek az irasmodjat is megvaltoztattak, a
forradalomig brînza nevre hallgatott.)
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | cascaval (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kérdésem Zs.-hez:
A Cascaval nem egy sajt fajta?
Mamaian vettünk részt egy isteni mitite partin, a ship's chandler (nem
szeretem lefordítani: tőlük vásárolunk mindent vámmentesen: cigi, ital,
csapágy, ágynemű, festék, stb...) hívta meg a hajó vezetését (köztük a nejem
és a kisebbik fiam is, akik kikötői látogatáson voltak). Tehette, hiszen
akkoriban (1996 nyarán) pangott az üzleti élet, s mi tizenötezer dollárért
vásároltunk élelmiszert nála, hiszen tudtuk, hogy a legközelebbi két hónapot
ukrán-orosz kikötőkben töltjük, s után irány Dubai és Pakisztán, végül
india, tehát olcsón vásárolni ki tudja, mikor lesz módunk) A mitite mellé
csak friss, puha kenyeret, zöldpaprikát, paradicsomot és Cascaval sajtot
kaptunk. Na, és cujkát: életemben nem ittam ilyen finom szatmári
szilvapálinkát!
Ennyit az emlékekről, amit a cascaval szó kiváltott belőlem.
Üdv: Wawel
**************************
www.szekelyistvan.hu http://vilagitotorony.lap.hu
http://tengeresznota.lap.hu http://galeria.lap.hu
********************************
|
+ - | Re: Zold tea (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
egy kiskanállal tegyél 1L vizbe áztasd kb:10percet,
(szürd le azaz a füvet ne iddmeg) .
A teát jobb ha nem izesited semmivel mert elveszt az
értékéböl ,tudom olyan az ize mint a LÁBVIZ szaga de
ha 1Billio Kinai,100 Millio Jappán ,és ki tudja ,hogy
még hány M ember a világon megbirja inni akkor te is.
Meglehet szokni. Ricsi
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 099.pth0412.pth.iprimus.net.au)
|
|