Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 630
Copyright (C) HIX
2000-08-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 martas - szosz (mind)  8 sor     (cikkei)
2 Re: *** HIX KONYHA *** #627 (mind)  24 sor     (cikkei)
3 sargadinnyebol (mind)  44 sor     (cikkei)
4 Re: provokacio (mind)  25 sor     (cikkei)

+ - martas - szosz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

mar nagyon unom azokat a bolti szoszokat, amelyeket tesztara lehet tenni (pl. c
arbonara, bolonyai, sajtmartas).
Van valami tippetek otthon keszult izletes szoszokra?

Udv,
Tibor
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #627 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary]
> Temakor: Re: *** HIX KONYHA  ( 16 sor )

> Nemtudom mit is vartam ettol a listatol ,de minimum napi 8-10
> hozaszolast,recepteket es jotanacsokat fozesrol...
> De nemkaptam csak fuget :))
> Jart egyaltalan az olvasok kozul valaki a konyhaba :)

Kedves f20,

ha alkalomadtan belenezel az archivumba (lasd HIX fejlec), majd
lathatod, mennyi mozgas volt errefele a lista szuletesetol majdnem vegig
- komoly irodalmi ertekeket belertve. Saccolom hogy most sokan szabin
vannak, ezenkivul olyan a hoseg hogy valszeg sem fozni, sem hosszabb
ideig a - meleget gyarto - gep elott ulni nincs kedve a jonepnek :-) .
Plusz az en szemelyes tapasztalatom az, hogy _minden_ listan jon egy
"elfaradasi" fazis. Azon tul aztan megint megy tovabb a dolog...

Ja, en a zacskos leves helyett egy finom jegbe hutott vajpaszulylevest
ettem, Gundel Karoly allitolagos eredeti receptje utan ;-) Raadasul 3
napig eltartott, nem kellett sokat jarni a kalyha kornyeken...

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - sargadinnyebol (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok meg nyaralo, illetve mar munkat kezdo konyhatarsaim ! :-)

Jelenleg itt Bp deli reszen (eppen a deli harangszo mellett irok), az
eszaki oldalon levo ablakhomeron 33 fok van, de lesz meg tobb is ugy
tunik ;-)). Tegnap 37 fok volt 15 orakor, alig akartam elhinni. Ebben
a melegben szinte csak gyumolcsot kivanunk enni, meg friss salatakat.
Hala Istennek a melegnek meg van az az elonye, hogy az iden nagyon
finom edesek a dinnyek. Egyforman szeretjuk a gorogdinnyet is meg a
sargat is.

Leggyakrabban a sargadinnyet kivajom karalabevajoval, es igy szep
gomboket kapok amiket egy talban kis vaniliascukorral meghintek es egy
alufoliaval lecsukva jol behutok.
Ugyanigy el lehet kesziteni a gorogdinnyet is foleg vendegeknek persze
vaniliascukor nelkul, esetleg egy kis citromfuvel diszitve, mert
nagyon jol nez ki talalaskor.

Talaltam  egy receptet sargadinnyebol, amit meg nem probaltam ki, de
ami kesik......

Fagyos sargadinnye-gombok
Hozzavalok:
10 dkg cukor, 2 dl viz, 2 kozepes nagysagu, erett sargadinnye, fel
narancs leve, fel citrom leve, 1 dl szaraz feherbor

A talalashoz:
1 kg sargadinnye, 5 dkg vaj, 2 ek cukor, nehany mentalevel

A cukrot addig forraljuk, amig elokeszitjuk a dinnyet: kettevagjuk,
magjait eldobjuk, husat kivajjuk es turmixoljuk. 1 liternyit kimerunk
belole es a cukorszirupba otjuk - a maradekot megisszuk (igy szol a
recept :-D). A citrusok kifacsart levevel meg a borral izesitjuk, s ha
felforrt, a tuzrol lehuzzuk. Megvarjuk, amig kihul, majd melyhutoben
megdermesztjuk. Kozben tobbszor megkeverjuk, hogy egyenletesen fagyjon
meg.
A talalashoz a dinnyet elfelezzuk, kimagozzuk, husat 1,5 centis
kockakra vagjuk. Ezeket a vajon megfuttatjuk, majd a cukrot raszorjuk.
3-4 percig meg a tuzon hagyjuk, amig a cukor karamellizalodniu nem
kezd. Folapritott mentalevellel fuszerezzuk. Megvarjuk, amig kihul,
majd a megfagyott dinnyemasszabol fagylaltoskanallal tenyerokra
gomboket adagolunk, es a vajas-cukros dinnyevel korulontjuk.
Elkeszitesi ido: 40 perc + fagyasztas

Sok finom hideg gyumolcsot kivanok : J. Zsoka
+ - Re: provokacio (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: provokacio ( 33 sor )
>Idopont: Sun Aug 20 06:13:06 EDT 2000 KONYHA #629
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Ezer bocs mindenkitol aki olvasta irasom ,
>Toredelmesen beismerem edig csak olvastam a konyhat es ugygondoltam
>vanak meg nehanyan igy...Talan felrazom oket es ok is hozaszolnak..
>Ehez legjobb modszernek a instant leves receptjet tartotam
>
>Bocs tehat a provokacioert de a hatas nem maradt el


Kedves f20!

Mar eleg sok ideje a lista taboraba tartozom, ezert szeliden
csak annyit szeretnek a figyelmedbe ajanlani, hogy a HIX Konyhan
ugyan mostanaban egy ideje ugy tunik van egy kis pangas, de
igy is barmikor, ha kerdese van valakinek mindig erkezik
ra javaslat, vagy jo tanacs. En ugy gondolom , hogy nem
provokacio kell, hanem jo kerdesek, es minel tobb tancsra
van szukseged annal tobbszor fogsz segitseget kapni, esetleg
nehanyunk nem tul szerencses szokasa szerint maganban. :-)

Udvozlettel : J. Zsoka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS