Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1572
Copyright (C) HIX
2003-08-25
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 vanilia (mind)  14 sor     (cikkei)
2 Zold - szelet (mind)  56 sor     (cikkei)
3 Omlos tepertos pogacsa (mind)  20 sor     (cikkei)
4 Receptoldal (mind)  14 sor     (cikkei)
5 Sajtos csirkemell (mind)  34 sor     (cikkei)

+ - vanilia (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szevasztok, itthon vagyok (már két hónapja), de eddig nyaralás volt csak
:-)))

Kérdéseim:
1. hol lehet vanília rudat kapni?
2. Ha a francia recept "nugát"-ot ad meg az alapanyagok között, azt mivel
lehet helyettesíteni (édességhez kell).

Hamarosan kiteszem a receptjét, amihez ezek kellenek...

üdv: Wawel
__________________
www.szekelyistvan.hu
__________________
+ - Zold - szelet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Engedjetek  meg,  hogy  leirjam  elso olyan sutireceptemet, amit magam
kiserleteztem  ki.  Csak  azert merem megosztani veletek, mert tenyleg
finom.

Zold - szelet

 

Hozzavalók

a tesztahoz:
        28 dkg kristalycukor
        28 dkg retesliszt
        1 csomag vaniliáscukor
        3 tojas
        2 dl tej
        1 csomag sütopor
        5 evőkanál kokuszreszelek
        2 evőkanál zöld etelszinezo
        4 evokanalaprora vagott aszaltgyumolcs
az ontethez:
        1 csomag tejszín ízű pudingpor
        5-6 evokanal kristalycukor
        3 dl tej
        4 dl tejszin

a talalashoz:
        meggybefott


Elkeszitese:

A cukrot a tojasok sargajaval, a sutoporral, a vaniliascukorral,
2 evokanal tejjel robotgeppel habosra keverjuk, hozzaadjuk a kokuszt,
majd felvaltva a lisztet, a megmaradt tejet. Legvegul fa fozokanallal
ovatosan beleforgatjuk a tojasok kemeny habba vert feherjet.
Sutopapirral belelt nagyobb tepsibe tesszuk, majd forro sutoben, kis
langon megsutjuk. Meg melegen nagyobb kockakra felvagjuk, es hagyjuk
kihulni.
A kremhez a pudingport, a cukrot, a tejszínt meg a tejet elkeverjuk,
esugy  fozzuk meg, akar a pudingot, de higabb lesz. Meg melegen ontunk
a felvagott, mar kihult sutemenyekre.
Talalas izles szerint meggybefottel.


Sutesi ido: elomelegitett sutobe teve, kis langon kb.:10 - 15 perc.

Otlet: a tejszinizu pudingpor helyett mas izesitesu porokkal is
elkeszithetjuk es persze a meggy helyett is adhatunk melle barmilyen
fajta gyumolcsot.


____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu
+ - Omlos tepertos pogacsa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Omlos tepertos pogacsa

Hozzavalok:
40 dkg teperto, 50 dkg liszt, 2 dkg eleszto, 2 tojas, 2-2,5 dl tejfol,
1 mokkaskanal torott fekete bors, 1 teaskanalnyi so.

Elkeszites:
A  tepertot ledaraljuk, az elesztot apro darabkakra szetmorzsoljuk, es
osszekeverjuk liszttel, 1 db tojassal, soval, borssal, tejfollel. Jol
kidolgozzuk, 2 cm vastagsagura nyujtjuk, majd tetszes szerinti
pogacsaszaggatoval kiszaggatjuk. A sutolemezt alufoliaval kibeleljuk,
a pogacsakat egymastol egy centire elhelyezzuk, es langyos helyen
pihentetjuk 20 percig. Ezutan tetejuket felvert tojassal megkenjuk,
es elomelegitett, forro sutoben 20 percig sutjuk.


____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu
+ - Receptoldal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kombinalt csaladi unnepi menuk es vendegvaro Magyar,  Erdelyi   es
Gororg etelek:

www.geocities.com/nyuszili/konyha/konyhanyito.htm

Nem fogtok csalodni.

Agi


____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu
+ - Sajtos csirkemell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sajtos csirkemell  4 szemelyre

Hopzzavalok:
4 kozepes csirkemell
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt fustolt sajt
2 dl tejfol
5 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma
kapor
orolt feherbors
so

A leborozott csirkemelleket csontozd ki, lapjaban vagd kette (esetleg
gyengen klopfolhatod is), s sozd meg. Hevitsd fel a vajat, s a
husszeleteket mindket oldalukon piritsd meg (addig hagyd, amig
kifeherednek, s kicsi szint is kapnak). A suteshez hasznalt vajjal
kenj ki egy tepsit, majd az aljat boritsd be a hus felevel, arra szord
ra az (osszekevert) sajt felet, s locsold ra a megsozott tejfol felet.
Ekkor mehet ra a maradek hus, majd a sajt, vegul a soval, tort
fokhagymaval es vagott kaporral elkevert tejfol. A tepsit fedd le
(peldaul alufoliaval), s elomelegitett sutoben kozepes langon - kb.
fel ora alatt - susd meg. (Ha kell, akkor a vegen a foliat leveve,
suthetsz meg egy kis szint a tetejere.)

Forras: www.konyhamester.hu

Agi


____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS