Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1064
Copyright (C) HIX
2002-01-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: palacsinta (mind)  21 sor     (cikkei)
2 farsangi fank (mind)  39 sor     (cikkei)
3 Re: vicces nevu sutik, wok receptek, palacsinta szodava (mind)  27 sor     (cikkei)
4 re: Gulyas-porkolt recepteket keresek (mind)  9 sor     (cikkei)
5 palacsinta (mind)  10 sor     (cikkei)
6 Re: palacsinta (mind)  16 sor     (cikkei)

+ - Re: palacsinta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"HIX KONYHA" > 2002.01.20. 02:30:44-kor írta:

Szia!

> Szerintetek sokan miert csinaljak a palacsintat szodaval?
> Miert pont szodaval!

Ha kiprobalod, es csinalsz csak tejjel palacsintat, utana akar csak szodaval, v
agy szensavas asvanyvizzel, magad is erzed a kulonbseget. A tejjel keszult pala
csinta surubb allagu, es viszonylag vastagabb tesztat lehet belole kesziteni. A
 szensavas vizzel pedig, vekonyabb tesztat, es ritkabb az allaga is, mivel a sz
ensav a tesztaban is buborekokat kepez, mintegy elesztokent, vagy sutoporkent v
iselkedik. En a legjobban ugy szeretem, hogy fele tej, fele szoda, vagy asvany 
viz. Ha kiprobalod mindharmat, te is kivalaszthatod az izlesednek legjobban meg
felelot. 

Udv:

Eva 
-- 

+ - farsangi fank (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Regota kerestem mar "igazi" farsangi fankot, de ennel finomabbat nem
talaltam,s persze elkesziteni sem tudtam.
Jo etvagyat hozza, aki elkésziti.

Januar 6-a, vagyis Vizkereszt utan egesz Hamvazoszerdaig tart a farsang.

A farsang altalaban alarcos, jelmezes balokat es egyeb osszejoveteleket
jelent ma is, ilyenkor igazan elvarhato, hogy a vendegvaro asztalra
szalagos farsangi fank is keruljon.

Hozzavalok (kb. 25 darabhoz)

- 1 kg liszt
- 5 dkg eleszto
- 8 tojas
- 15 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- fel liter tej
- izles szerint ket kanal rum

A fank elkeszitese elotti napon vegyel ki mindent alapanyagot a hutobol,
hogy szobahomersekletuek legyenek masnapra.

Futtasd fel az elesztot cukros, langyos tejben, majd egy kis liszttel
verd fel kovasznak. Szobahomersekleten, konyharuhaval letakart talban
kelesd meg, majd a tojasokat a cukorral keverd habosra. Add hozza a
kovaszhoz a felvert tojast, az olvasztott vajat, a rumot, es kis adagokban
a lisztet. Dagaszd a tesztat holyagosra, es letakarva, meleg helyen hagyd
allni egy orat.

Ha megkelt, lisztezett deszkan teritsd szet masfel ujjnyi vastagsagban.
Fankszaggatoval vagy lisztezett peremu poharral szurj ki fankokat, a
kozepuket nyomd be, majd keleszd a fankokat meg fel oraig. Ezutan tedd
forro olajba, ugy hogy itt is az a resz keruljon alulra, ami a deszkan alul
volt. Fedd le az edenyt, es susd aranysargara a fankok aljat, majd
forditsd meg oket, es fedo nelkul susd tovabb a masik felet is.

A megsult fankokat elukre allitva csepegtesd le, majd szord meg vanilias
porcukorral. Talalaskor adhatsz hozza lekvart is.
+ - Re: vicces nevu sutik, wok receptek, palacsinta szodava (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Egyelore csak ezt a ket adagot tudtam begepelni a vicces nevu sutikbol. A 
> receptes fuzetek a szuleimnel leledzenek, en pedig idokozben visszatertem 
> volegenyemhez, kulfoldre. Igerem, amikor legkozelebb otthon leszek, folytatom
.
> Udv Mindenkinek!
> Kettu.

Kedves Kettu!

Nem lehetne gepeles helyett scannerrel csinalni a masolast?  A program
magatol leolvassa a szoveget, Te csak atnezed, hogy nem esett hiba bele, s
ha igen, kijavitod.  Persze most ma'r csak akkor, amikor visszaertel
szuleidhez...

Kedves Willy!

Az en szamitogepem egy .doc file-t kovetel, s nem tudom a recept
gyujtemenyedet kinyitni.


Kedves Cilapower!

A szodaban levo buborekok konnyebbe teszik a palacsinta tesztajat.
Emellett olcsobb (es sokszor frissebb) a tejnel, amibol tobbet kellene
hasznalnod...

Martha
+ - re: Gulyas-porkolt recepteket keresek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszonet nyilvanitas.

Tisztelt Listatarsak!

Ezuton is szeretnem megkoszonni Jakab Gabor listatarsunknak, 
hogy a fenti temaban megirt keresemre egyedulikent postafor-
dultaval segitseget nyujtott.

Koszonettel: Karcsi
+ - palacsinta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> E-mail :  [Hungary]
> Temakor: palacsinta ( 9 sor )


>Szerintetek sokan miert csinaljak a palacsintat szodaval?
>Miert pont szodaval!
Lehetne asvanyvizzel is, a lenyeg hogy a buborekok levegot visznek a
tesztaba es ezaltal konnyebb lesz.

Juli
+ - Re: palacsinta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> E-mail :  [Hungary]
> Szerintetek sokan miert csinaljak a palacsintat szodaval?
> Miert pont szodaval!

Kedves Cila!
En is mindig szodavizzel keszitem a palacsintat, mert
a szensavas buborekoktol sokkal lazabb lesz a teszta, de
ez nem kotelezo. :-)
(Egyebkent asvanyvizzel is keszitheto.)

Ha tejjel kevered meg a tesztat, akkor konnyebben
odaeg, kulonosen, ha meg egy kis cukor is van
benne, de sima vizzel is teljesen jo, hiszen
leginkabb a tovabbi felhasznalas adja meg a lenyeget. :-)

Szeretettel J. Zsoka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS