1. |
turo (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
2. |
Re:kalacs kenyersutogeppel (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
3. |
re:turo (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: Fatekno (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
5. |
Puffasztott rizs (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
6. |
Re *** HIX KONXHA *** #1401 (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
7. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1402 (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
8. |
A turo Amerikaban cotteg cheese-nek felel meg. Szinte m (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
9. |
Fogyokura recept (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
10. |
Re: Afonya (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
|
+ - | turo (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A mi turonkhoz leginkabb a farmer's cheese hasonlit, de eleg draga.
Viszont egyszeruen keszitheto otthon: kb 2 liter langyos tejbe (whole,
or 2 %) onts bele egy kis doboz buttermilket (boltban kaphato), hagyd a
konyhaban allni egy napig mig az osszes tej jol megalszik tole. Lassu
tuzon melegitsd amig a turo ki nem csapodik (nem szabad felforralni).
Hagyd kihulni, majd ge'zen (cheesecloth) szurd le, kosd ossze a gez
sarkat, akaszd fel, es hagyd kicsepegni. Turogombochoz, turospitehez,
csuszahoz tokeletes, kb.1/2 kg lesz belole. Bea
|
+ - | Re:kalacs kenyersutogeppel (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Eddig a legjobban sikerult "kenyersutos" kalacsreceptem a kovetkezo:
2.75 dl langyos tej
50 dkg. simaliszt
1.5 kk. poreleszto
2 tojas sargaja
6 dkg. olvasztott vaj
6-8 dkg. cukor
1 kk. so
fel citrom reszelt heja
6-8 dkg. mazsola
Normal program, vilagos szinfokozat.
A vajat a dagasztas vege fele szoktam raonteni a tesztara es olyankor meg
szorok ra 1-2 kanal lisztet, hogy ne csuszkaljon a teszta az edenyben. A
sutes beindulasa elott be szoktam kenni 1 tojas sargajaval.
Sok sikert,
Csepan Zsuzsa
|
+ - | re:turo (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia!
Los Angelesben biztosan sok kulfoldi uzlet van.
Angolul cottege cheese,de ez nemigen hasonlit a mi tehenturonkra,inkabb
leveses sajtdarabkak.
Ha van idod es kedved,probalkozhatsz hazi keszitesuvel,
de ehhez jo tejet kell talalni.
En egy litvaniai kis etteremben/uzletben veszek
un. farmers cheese-t.
Ez hasonlit leginkabb a mi magyar turonkra.
Udv,
Eva
--
Eva Lovas >
|
+ - | Re: Fatekno (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Éva,
Január 12-én kérdeztem a listán, melyet kérésednek megfelelően megismétlek?
"Disznóvágás tájékán mindig előkerülnek a nyárfából készült fateknők. Mint mind
a
nnyian tudjuk, a fákat a szúk előszeretettel megkeresik és belerágják magukat.V
alamilyen formában megelőzhető e a szú "beköltözése" illetve ha már beleköltözö
tt, akkor lehet e védekezni ellenük valamilyen formában?"
>Es koszonet a finom kolbasz receptekert!
Néhány darabot még nem írtam meg a listának, de ezeket a közeli jövőben ismert
etésre kerülnek. Majd számoljál be, hogy melyik ízlett legjobban!
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|
+ - | Puffasztott rizs (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
Szükségem lenne a puffasztott rizs elkészítésének receptjére. Megosztanátok a r
eceptjét?
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|
+ - | Re *** HIX KONXHA *** #1401 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Gábor,
>A tekno szuvasodasarol:
> Ha pedig mar szuvasodik ki kell tenni a fagyra, de
>csak szarazon,
Miért lenne jó, a teknőnek a hideg? Nem megy tönkre a fagytól?
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1402 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hogyan lehet leiratkozni a
körlevélrol?????????????????????????????????????????????????????????????????
??????????????????????????????????????????????????,
|
+ - | A turo Amerikaban cotteg cheese-nek felel meg. Szinte m (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
boltban lehet kapni. En meg nem vettem itt soha,igy nem tudom
megmondani,hogy az ize,allaga...ugyanolyan,mint az otthomi turonak.
Monika
_________________________________________________________________
Help STOP SPAM with the new MSN 8 and get 2 months FREE*
http://join.msn.com/?page=features/junkmail
|
+ - | Fogyokura recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
A sok-sok finomsag mellett van valami fogyokura receptetek is? Johet maganba
is.
Kati
|
+ - | Re: Afonya (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [United States]
> Temakor: Afonya ( 6 sor )
> Idopont: Mon Jan 27 17:53:27 CET 2003 KONYHA #1402
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok!
> Az afonyas kerdes eredetijet sem talalom,
> de a kek afonya angolul blue berry, a piros afonya meg cranberry.
> A black berry talan szeder inkabb.
> Udvozlettel,
> Eva
En se talalom az eredetit:-(
A magam reszerol fagyasztottat szoktam venni, igaz, nem, amikor eszunkbe
jut, hanem amikor van.
Rendes gurulosan fagyasztott fekete afonya (igy hivjuk azt a keket, amit a
Tatraban szezonban akar szedhet is az ember, ha eppen a Tatraban jar
szezonban - es pont annyira kek, mint a feketeszeder:-))) elo szokott
fordulni SPAR-ban es mas nagyobb cegeknel is. Vettem mar zacskos es dobozos
verziot is (a dobozosnak volt betekintoablaka, de reg volt, a dobozrol is
van fejbenkepem, de a markajelzes nem kiveheto rajta).
Egyebkent szerintem a blueberry (pl. a ClipArt-ban van ilyen kekbogyorol is
kep) - az kokeny (kökény). Afonyanak forditasi hiba. Az afonyabogyo ugy nez
ki, mint egy picike szeder (mintha a földiepret osszenezed az erdeivel:-))
Edit (Gyor)
|